Štvornohý tulák si získa srdcia čitateľov v knižnej novinke Gump – pes, ktorý naučil ľudí žiť

V susednej Českej republike sa jeho príbeh stal v priebehu roka od svojho vydania najpredávanejšou knihou. Na svojom konte má viac ako 120 000 predaných výtlačkov a získal dokonca cenu čitateľov v najväčšej literárnej súťaži Magnesia Litera. Slovenské vydanie českého bestselleru spisovateľa Filipa Rožeka vychádza práve teraz a na pultoch kníhkupectiev ho nájdete s názvom Gump – pes, ktorý naučil ľudí žiť.

Sympatický tulák Gump na stranách knižnej novinky rozpráva o ceste plnej prekážok a pascí, ale aj o láske psích hrdinov k ich ľudským spoločníkov. Originálne, poetické, ale miestami aj bolestivé rozprávanie vychádza zo skúseností autora, ktorý sa celý život venuje záchrane týraných psov a náprave krívd, akých sa ľudia na zvieratách dopustili.

Knižný príbeh o nádeji, ktorú nespúta ani najpevnejšia reťaz, sa onedlho dočká aj filmového spracovania. Súčasťou slovenského vydania je aj príloha s fotografiami z nakrúcania rovnomenného filmu režiséra F. A. Brabca, v ktorom zažiaria herecké hviezdy Bolek Polívka, Ivana Chýlková, Eva Holubová, Karel Roden či Patricie Pagáčová. Spolu s nimi sa na plátne objavia psí herci a herečky s mimoriadne smutnými životnými osudmi, ktoré sa však podarilo zmeniť vďaka práci zanietencov, medzi akých patrí aj spisovateľ Filip Rožek.

Vydavateľstvo Ikar sa rozhodlo priložiť svoju pomocnú ruku a vydanie knihy Gump – pes, ktorý naučil ľudí žiť obohatilo o charitatívny rozmer. Časť výťažku z predaja venuje dvom slovenským organizáciám, ktoré s opustenými či týranými psíkmi pracujú – občianskemu združeniu Pes v núdziÚtulku Levice, ktorý prevádzkuje občianske združenie Šťastný domov. Gumpove dobrodružstvo tak poteší nielen čitateľov a čitateľky, ale aj chlpáčov, s ktorými sa život nemaznal.

rNUlife.sk / Peter Gašparík, PR Continental film

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.