Zákazníci Tesca vytvorili rekord, ľuďom v núdzi darovali na Vianoce potraviny za 260-tisíc eur!

Zákazníci Tesca opäť prelomili rekord! V rámci najväčšej potravinovej zbierky na Slovensku darovali viac ako 171 ton trvanlivých potravín a drogérie v celkovej hodnote 260-tisíc eur na pomoc ľuďom v núdzi. Spoločnosť Tesco zorganizovala zbierku spoločne s charitatívnymi partnermi už po siedmykrát. Zbierka prebiehala v 120 obchodoch reťazca a prvýkrát aj prostredníctvom Tesco Online nákupov.

Teší nás, že našim zákazníkom nie je ľahostajný osud iných ľudí, čo sa odzrkadľuje na rekordnom množstve vyzbieraných potravín a drogérie. V Tescu veríme, že aj malá pomoc môže mať veľký význam – či už je to vrecko ryže, mydlo či konzerva sardiniek. A táto zbierka to potvrdzuje: spoločne zákazníci darovali ľuďom v núdzi vyše 171 ton trvanlivých potravín a drogérie v celkovej hodnote 260-tisíc eur!“ hovorí Veronika Bush, riaditeľka komunikácie Tesca na Slovensku.

Dobrovoľníčkou sa v hypermarkete Tesco Bratislava Zlaté piesky stala aj Veronika Bush (vpravo). FOTO: TESCO SR

Zákazníci Tesca tento rok darovali najmä cestoviny, rôzne konzervy, múku, kávu a cukor. Najväčšie množstvo potravín odovzdali v mestách Dubnica nad Váhom, Krásno nad Kysucou, Žilina, Senec a Bratislava. Dobrovoľníkmi sa v obchodoch stali aj kolegovia z Tesca, pomocnú ruku podalo viac ako 150 kolegov.

Zákazníci mohli tento rok prispieť prvýkrát aj prostredníctvom Tesco Online nákupov. Doteraz sa vďaka tejto novinke vyzbieralo viac ako 110 balíčkov v hodnote vyše 1 000 eur.

Rovnako ako po minulé roky, aj v tomto roku Tesco daruje zapojeným charitám finančný príspevok vo výške 20 % hodnoty vyzbieraného tovaru: „Medzi organizácie prerozdelíme viac ako 52-tisíc eur, aby mohli naďalej pomáhať tým, ktorí to najviac potrebujú,“ dodáva Veronika Bush.

Ďakujeme za úžasnú pomoc Tescu aj všetkým zapojeným zákazníkom. Ide o obrovský projekt, na ktorom pracujú niekoľko mesiacov stovky dobrovoľníkov. Vďaka takýmto projektom budú mať ľudia v ťažkých životných situáciách krajšie vianočné sviatky aj zimné mesiace. Z darov im môžeme zabezpečiť teplé jedlo a potreby na základnú hygienu, čo je pre mnohých ľudí v núdzi najväčším vianočným darom,“ vysvetlil generálny sekretár Slovenskej katolíckej charity Erich Hulman.

Vlani sa vďaka zákazníkom podarilo v predajniach Tesco vyzbierať 147 ton trvanlivých potravín a drogérie v hodnote 210-tisíc eur, ktoré pomohli vyčariť krajšie Vianoce ľuďom v núdzi a sociálne slabší rodinám po celom Slovensku.

Potravinovú zbierku organizuje Tesco s Potravinovou bankou Slovenska, Slovenskou katolíckou charitou, Depaul Slovensko, Evanjelickou diakoniou ECAV na Slovensku a OZ Vagus.

Pre NUlife.sk Ing. Katarína Sutárová

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.