Novou predsedníčkou SVÚ a riaditeľkou Galérie Umelka je Tereza Tomešová

Novou predsedníčkou občianskeho združenia Slovenská výtvarná únia (SVÚ) a riaditeľkou Galérie Umelka v Bratislave je Tereza Tomešová. Ako ďalej informuje združenie, Tomešová od nového roku vystriedala vo funkcii bývalého dlhoročného predsedu SVÚ, akademického maliara Pavla Kráľa, ktorý zostáva v inštitúcii naďalej pôsobiť na poste prvého podpredsedu.

Galéria Umelka je v súčasnosti v procese implementácie projektu "Umelka - moderné centrum umenia a komunity", zameraného na rozvoj nehnuteľného kultúrneho dedičstva, inklúziu menšín a využitie kreatívneho potenciálu mládeže. Projekt je podporený grantom Európskeho hospodárskeho priestoru – EHP a spolufinancovaný z prostriedkov štátneho rozpočtu Slovenskej republiky.

Tereza Tomešová v popredí ( v okuliaroch)

V aktuálnom roku má galéria v pláne uviesť viacero výstav. Medzi nimi je aj výstava projektu Design without Borders, v rámci ktorého dostáva každoročne približne 100 dizajnérov z viac ako desiatich krajín príležitosť predstaviť publiku svoje práce. Naplánované má aj ďalšie samostatné autorské a kolektívne výstavy súčasných slovenských i zahraničných výtvarníkov.

Galéria má byť aj tento rok súčasťou festivalu Mesiac fotografie. "Naplánovaná je taktiež výstava so sprievodnými umeleckými podujatiami k 85-ročnému jubileu významnej osobnosti slovenskej kultúry, míma Milana Sládka," avizujú organizátori.

rNUlife.sk / teraz

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.