Richard Krajčo, Mirai a ďalší naspievali pieseň pre deti

Organizácia Celé Česko číta deťom zverejnila nový videoklip k piesni Budu jejich ochráncem, ktorý vznikol v autorskej dielni skladateľa a textára Jiřího Krhutu. Skladbu naspievali poprední českí speváci a speváčky - David Stypka, Mirai Navrátil, Petr Bende, Eva Dřízgová, Hana Fialová či Richard Krajčo. Všetci interpreti ju naspievali bez nároku na honorár v prospech organizácie.

Jiří Krhut a Richard Krajčo
Jiří Krhut a Richard Krajčo

Popri sólistoch v piesni vystupujú tiež dvaja športovci - hokejista Rostislav Olesz a futbalista Milan Baroš a 26 detí z karvinského detského zboru Permoník. Oslavnú rozprávkovú pesničku predstavila organizácia Celé Česko číta deťom v rámci jubilejného 10. Týždňa čítanie deťom.

Poslaním neziskovej organizácie Celé Česko číta deťom je prostredníctvom spoločného čítania budovať pevné sociálne väzby v rodine. Pravidelné predčítanie deťom má obrovský význam najmä pre rozvoj ich emocionálneho zdravia. Predčítanie rozvíja pamäť a predstavivosť, učí myslenie. Predčítanie utvára pevné puto medzi rodičom a dieťaťom. My nehovoríme "Choď a čítaj si!", Ale "Poď, budem ti čítať". Stačí 20 minút denne.

"Text tejto piesne Budu jejich ochránce ležal asi desať rokov niekde v šuflíku Jiřího Krhuta, akoby čakal na vhodný čas a ten práve teraz prišiel. Vtipné slová, chytľavá hudba a predovšetkým skvelí interpreti. Pevne verím, že si pesničku obľúbia nielen deti," hovorí Eva Katrušáková, zakladateľka Celé Česko číta deťom.​​ Videoklip zrežíroval Peter Nemeček a skladba sa natáčala v septembri v ostravskom štúdiu Českého rozhlasu a v nahrávacom štúdiu v Prahe.

Mirai Navrátil, Budu jejich ochráncem
Mirai 

Viac na : https://celeceskoctedetem.cz/

CELÉ SLOVENSKO ČÍTA DEŤOM o. z.

Na Slovensku pôsobí OZ Celé Slovensko číta deťom. Tento rok už po šiesty krát známe tváre, osobnosti či samotní autori čítali prevažne online v rámci týždňa čítania deťom Celé Slovensko číta deťom, čítanie z domu.​ Viac na http://www.celeslovenskocitadetom.sk/.

rNUlife.sk / TS

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.