Pražský Febiofest presunuli na 28. apríla

Organizátori Medzinárodného filmového festivalu Praha – Febiofest sa s ohľadom na aktuálnu situáciu rozhodli posunúť plánovaný termín konania festivalu o niekoľko dní, 29. ročník sa uskutoční od 28. apríla do 4. mája.

Centrom festivalového diania sa rovnako ako vlani stane Cinema City Slovanský dom v centre Prahy, pričom vybrané sekcie a masterclassy budú hostiť aj Kino pilotov, Ponrepo či Edison Filmhub. Po hlavnom programe v českej metropole sa Febiofest vydá do regiónov, uviedli organizátori.

Opäť sa zíde odborná porota i porota divákov. Členom sa môže stať každý filmový fanúšik, ktorý má viac ako 15 rokov.

Porota, ktorú z prihlásených adeptov vyberie čestný prezident festivalu František Fenič, bude počas festivalu sledovať a hodnotiť filmy v súťaži komédií. Predsedom diváckej poroty je zvyčajne známa osobnosť – tento rok to bude herec Michal Suchánek.

Pôvodne sa mal festival konať v tradičnom jarnom termíne 19.-28.4.2022

Festival založila v roku 1993 nezávislá filmová a televízna spoločnosť FEBIO slovenského režíséra žijúceho v Prahe, Fera Feniča. V uplynulých rokoch na MFF Praha – Febiofest osobne premietali svoje filmy umelci ako Catherine Deneuveová, Geraldine Chaplinová, Roman Polanský, István Szabó, Bruno Ganz, Claudia Cardinaleová či Peter Strickland.

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.