GreenWay získa investíciu do nabíjacej infraštruktúry na Slovensku vo výške 85 mil. eur

Spoločnosť GreenWay, ktorá sa zaoberá nabíjacou infraštruktúrou, získa investíciu v hodnote 85 miliónov eur na rast a expanziu siete. Predstavitelia spoločnosti to oznámili v utorok na tlačovej konferencii s tým, že investícia prichádza v čase nutnosti moderných energetických riešení.

Medzinárodné infraštruktúrne investičné fondy Helios Energy Investments a Generation Capital poskytnú investície vo výške 85 miliónov eur na rast spoločnosti. K investícii sa pripojili aj existujúci akcionári janom a Neulogy Ventures. Kapitál bude použitý na inštalovanie väčšieho počtu nabíjacích miest, rozšírenie siete a posilnenie technických a IT kapacít spoločnosti s cieľom ďalej zlepšovať služby zákazníkov a používateľov siete GreenWay.

Spoločnosť to označila za najväčšiu známu investíciu do infraštruktúry nabíjania elektromobilov v regióne strednej a východnej Európy. Prichádza podľa nej v dobe, ktorá praje prechodu na elektromobily. Spoločnosť spolu s partnermi vidí v tomto regióne veľký potenciál.

"Táto investícia nám dáva pevný finančný základ v čase, keď sa trh s poskytovaním nabíjania začína konsolidovať. Ako nezávislý hráč budeme mať dobrú pozíciu, aby sme mohli pružne reagovať a využiť príležitosti, ktoré tieto zmeny prinášajú," skonštatoval spoluzakladateľ a predseda Predstavenstva GreenWay Holding Peter Badík. Značnú časť prostriedkov plánuje spoločnosť investovať do ďalšieho rozvoja tímu a rozšírenia nabíjacej siete.

Spoločnosť GreenWay je poskytovateľom služieb e-mobility, ktorý priamo obsluhuje vodičov elektrovozidiel formou ponuky členstva a nabíjania v sieti nabíjacích staníc GreenWay. Prevádzkuje tiež vlastnú sieť verejne prístupných nabíjacích staníc. Sieť spoločnosti GreenWay predstavuje 447 prevažne rýchlonabíjacích staníc. Tiež prevádzkuje nabíjaciu infraštruktúru pre významných partnerov či automobilky.

rNUlife.sk / tasr

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.