Na Veľtrhu podnikateľských talentov vyhrali Košičania

Na 28. ročníku Veľtrhu podnikateľských talentov v bratislavskom Avione sa predstavilo 51 najlepších študentských firiem, ktoré si stredoškoláci založili v rámci vzdelávacieho programu Aplikovaná ekonómia.

Najlepšou študentskou firmou sa tento rok stala spoločnosť FLUF z Gymnázia na Poštovej ulici v Košiciach, ktorá bude Slovensko reprezentovať aj na európskom kole súťaže. Študenti vyrábajú ekologické brikety z konskej biomasy.

Na obrázku môže byť 9 ľudí a stojaci ľudia
Zdroj: FB

V súťaži najviac zaujali udržateľné produkty a služby cirkulárnej ekonomiky. Stredoškoláci súťažili o miestenku do európskeho finále Company of the Year Competition GEN-E, ktoré globálna nezisková vzdelávacia organizácia Junior Achievement organizuje v júli v Turecku.

Na obrázku môže byť 11 ľudí, stojaci ľudia a interiér
Zdroj: FB

Víťazná košická firma dotiahla nápad do konca vďaka spolupráci s lokálnou farmou, na ktorej chovajú kone, a ktorá doteraz za odvoz hnoja musela platiť. Firma mieša živočíšny materiál s kancelárskym odpadom, potom hmotu ručne lisuje, krája a balí do papierových krabíc.

Program Aplikovaná ekonómia rozvíja na stredných školách podnikavosť, ekonomické myslenie, finančnú gramotnosť a praktické zručnosti pre budúcu kariéru stredoškolákov. Organizácia JA (Junior Achievement) Slovensko ho prináša už od roku 1992. V rámci programu si žiaci zakladajú akciové spoločnosti, s ktorými prechádzajú podnikateľským prostredím - od zápisu do simulovaného obchodného registra, cez daňové kontroly, publikovanie výročnej správy, marketingovú komunikáciu, predaj produktov a služieb až po likvidáciu.

JA Slovensko, n.o. | Bratislava | Facebook

rNUlife.sk / teraz

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.