Skupina P. S. prichádza s novou skladbou Bez teba to nemá význam

Populárna kapela sa po pauze vracia na koncertné pódiá, avšak v značne obmenenej zostave. Pamätáte si ešte na skladby ako Neváhaj a zhasni, Ak mám o teba prísť či Jediný? Všetky pochádzajú z dielne kapely P.S., ktorá vznikla v roku 1999 a vďaka charizmatickej speváčke Magde Vyletelovej sa stala u publika nesmierne obľúbenou.Skupina P. S. prichádza po rokoch s novou skladbou Bez teba to nemá význam. Autorkou piesne je samotná speváčka Magda, ktorá je zároveň aj jedinou členkou z pôvodného zoskupenia. Ku skladbe už vznikol aj videoklip.

Skupina P. S. zarezonovala v rokoch 2001 - 2007 hlavne skladbami ako Neváhaj a zhasni či baladou Ak mám o teba prísť. Magda alebo Maggie, ako ju prezývajú, sa rozhodla po dlhej pauze vrátiť k hudbe.

Počas svojho pôsobenia stihla kapela vydať 4 štúdiové albumy a výberovku. V roku 2008 si však jej členovia povedali zbohom. Hoci už v roku 2009 Magda pripustila obnovenie činnosti, malo sa tak udiať bez Braňa Jančicha, ktorý sa začal venovať manažovaniu. Chvíľu bolo ticho a v roku 2011 nastala zmena – začala sa nová etapa aktívnej činnosti kapely P.S. na slovenskej hudobnej scéne.

Obmenili sa členovia a vo februári 2012 bol na svete nový singel – Tvoje dobro. Kapela plánuje aj album a koncerty. Po tom, čo na konci minulého roka začala vystupovať na rôznych súkromných a firemných akciách, sa P.S. už v sobotu predstaví na festivalovom pódiu. Vidieť ich môžete na Dereš Open 2013 v tejto zostave: Magda Vyletelová – spev, Maroš Repík – bicie, Tomáš Kešjar – gitara, Stano Vachuna – basa a Matej Mikloš – klávesy. Ich koncert o 20. hodine bude iste stáť za to! „Kamarát, bubeník Maroško Repík mi pred časom zostavil novú kapelu, čiže pôvodným členom som teraz jedine ja,“ smeje sa Magda Vyletelová.

„Stretávame sa v skúšobni, kde prerábame staré songy, dávame im nový šat a príležitostne aj na nejakých akciách,“ dodala speváčka. Podľa jej slov ich v kapele spája to, že všetci sa hudbou bavia. „Ja ju beriem už len ako jednu zo záľub. Popravde, už som nad nejakým návratom vôbec neuvažovala, ale keď som prvýkrát po čase vstúpila do skúšobne a začali sme hrať, išla z toho energia a mala som z toho radosť. Tak som si povedala: Prečo nie?,“ priznáva.

„Bolo by mi ľúto, keby niektoré moje 'šuplíkové' skladby nedostali šancu uzrieť svetlo sveta, nehovoriac o tých nových. Všetko dnes vnímam úplne inak, aj vzhľadom na to, že som mamou, ale hudba a komponovanie ma stále napĺňa,“ uviedla pre médiá a dodáva: „Najbližšie by sme chceli predstaviť taký malý projektík Maggie unplugged – komornejšie vydanie peesáckych pesničiek plus nejaké ostatné songy,“ prezradila nám najlbižšie plány Magda Vyletelová.

Nová skladba aj videoklip k nej by mohol napovedať, že textovo ide o časť Magdinho reálneho života, opak je však pravdou. Text začala písať už v roku 2008. „Za žiadnym z mojich ex nevyplakávam. Mne sa našťastie nestalo čakať bábätko a byť na to sama, ale viem, že je veľa takých žien, že aj to, žiaľ, prináša život. Skladba je skôr o trápení a neistote, ktorú vyvolávajú hádky, o nádeji, ktorú každý človek do poslednej chvíle v sebe živí, ale nie všetko máva šťastný koniec. Momentálne aranžujeme ďalšie skladby a nacvičujeme s chlapcami koncertný program, pretože máme nového gitaristu,“ uzavrela speváčka.

rNUlife.sk / TS / tasr

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.