Filmová novinka „Beckett“, otvorí 74. ročník festivalu v Locarne

Beckett je pripravovaný trilerový film režiséra Ferdinanda Cita Filomarina. Vo filme si zahrali John David Washington, Boyd Holbrook, Vicky Krieps a Alicia Vikander. Svetová premiéra filmu sa bude konať na locarnskom námestí Piazza Grande 4. augusta, pri príležitosti otvorenia 74. ročníka medzinárodného filmového festivalu v Locarne. 74. ročník Mff v Locarne sa uskutoční od 4. do 14. augusta 2021. Vo svete Netflixu je premiéra naplánovaná na 13. augusta.

Americký turista Beckett (John David Washington) sa počas dovolenky v Grécku stane terčom lovu po ničivej nehode. Nútený sa snaťí bežať náročný beh o holý život a zúfalo sa dostať cez celú krajinu na americké veľvyslanectvo, aby očistil svoje meno. Napätie sa stupňuje, keď sa blížia policajné orgány, nastanú politické nepokoje a Beckett padne ešte hlbšie do nebezpečnej sprisahaneckej siete.

Film Beckett vznikol ako dielo spolupracujúcej dvojice Ferdinanda Cita Filomarina, režiséra a scenáristu, a producenta Luca Guadagnino. Dvojica predtým spolupracovala na oscarovom filme „Call Me by Your Name“, ktorý režíroval Guadagnino. Cito Filomarino režíroval film Antonia v roku 2015.

Filmový festival v Locarne je najvýznamnejšou kinematografickou udalosťou vo Švajčiarsku a patrí k najvýznamnejším v Európe. Početné filmy sú uvádzané v štyroch rôznych sekciách: Concorso internazionale, Concorso Cineasti del presente a sekcie Pardi di domani (národné a medzinárodné). Srdcom festivalu je určite každodenná večerná projekcia na nádhernom námestí Piazza Grande, ktoré sa tak každý večer počas konania festivalu premení na „najkrajšie kino pod hviezdami“.

VIAC na : www.locarnofestival.ch

rNUlife.sk

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.