POHODA 2020 je zrušená! ZMENÍ sa na POHODA IN THE AIR, NAPLNO SA UVIDÍME V ROKU 2021

Dvadsiaty štvrtý ročník Pohoda Festivalu sa presúva o rok. Pohoda 2020 sa tak v tradičnej podobe neuskutoční, nahradí ju Pohoda In the Air. Naživo sa na trenčianskom letisku stretneme až 8. – 10. júla v roku 2021.

Všetky vstupenky z tohto roka ostávajú v platnosti. Zároveň tým, ktorí to potrebujú, garantujeme vrátenie plnej sumy za lístok. Úžasná atmosféra živého stretnutia nám bude veľmi chýbať, rovnako ako pozitívna energia, ktorá na letisku ostáva po festivale. Sme ale optimisti, a preto veríme, že si zameškané vynahradíme v budúcnosti s ešte väčšou radosťou.

Pohoda 20 → 21 – aj s prvou várkou potvrdených umelcov

Presun Pohody na rok 2021 považujeme po konzultáciách so špičkovými epidemiologičkami za nevyhnutný. Veríme, že opatrenia sa budú čoskoro zmierňovať, určite sa ale nebudú týkať udalostí s vysokou návštevnosťou akou je náš festival. Sme v kontakte s kolegami zo zahraničia, podobný vývoj sa dá očakávať aj v iných krajinách. Pred zverejnením presunu sme komunikovali s ďalšími promotérmi, agentmi skupín, dodávateľmi, partnermi a našimi externými kolegami, spoločným menovateľom týchto debát je pochopenie, ústretovosť a spolupatričnosť.

Aj vďaka tomu môžeme už teraz oznámiť, že mnohé mená z tohto ročníka budú s istotou hrať aj v roku 2021. Prvými opätovne potvrdenými umelcami sú: The Libertines, Metronomy, Wolf Alice, Archive, black midi, Shame, Kokoroko, Marina Satti & Fonés, Black Country, New Road, Bazzookas, Wooze, Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs, PENGSHUi, Asmâa Hamzaoui & Bnat Timbouktou, Space Lady, Malox, Crack Cloud, Murman Tsuladze, Shht, PoiL a Trupa Trupa. Veľká vďaka patrí umelcom, ich agentom i manažérom. Ďalšie mená budú nasledovať čoskoro, pridajú sa k nim aj doposiaľ nezverejnení umelci, tých začneme zverejňovať už 20. apríla. Pre rok 2021 nemôžeme garantovať rovnaký program, ale urobíme všetko pre to, aby bol ešte silnejší.

Prenos vstupenky / vrátenie peňazí / vrátenie lístka s darovaním časti zaplatenej sumy

Ďakujeme všetkým, ktorí nám prejavili dôveru a kúpili si lístok na Pohodu 2020. Na stránke www.pohodafestival.sk sme zriadili sekciu Pohoda 20 → 21, kde nájdete odpovede na otázky, ktoré presun festivalu spôsobí spolu s informáciami o lístkoch. Ponúkame tri možnosti, ako s nimi môžete naložiť.

Prenesenie vstupeniek na budúci rok je tou najlepšou možnosťou, ako festival v týchto časoch podporiť a zároveň mať s predstihom lístok na ďalší rok. Možnosť prenosu sa týka všetkých typov vstupeniek vrátane parkoviska, či ubytovania. Vstupenky s obmedzeným vekom (Junior/Kids) kúpené pred 15. aprílom budú platiť aj v prípade, že ich držiteľ bude mať o rok viac. Na prenos netreba realizovať žiadne kroky. Lístky, ktoré ich držitelia nevrátia do 15. 10. 2020, budú automaticky považované za platné.

Rozumieme, že pre niekoho je v súčasnej situácii nevyhnutné vrátenie plnej sumy za zakúpené lístky v našom shope a cez našich oficiálnych predpredajov. Urobíme to s pochopením. Na webe www.pohodafestival.sk nájdete v sekciách SHOP a Pohoda 20 → 21 formulár (záložka vrátenie lístkov) s inštrukciami na jeho vyplnenie. Sú tam uvedené postupy pre lístok zakúpený online, na festivale či v inom autorizovanom predpredaji. Požiadať o vrátenie akéhokoľvek typu lístka môžete do 15. 10. 2020 (platí len pre lístky zakúpené cez náš shope resp. cez našich oficiálnych predpredajov). Takýto dlhý čas zavádzame s ohľadom na súčasné prísne opatrenia na Slovensku, no veríme, že poštovné a iné operácie budú o pár mesiacov realizovateľné jednoduchšie. Peniaze budeme vracať obratom, hraničná doba vzhľadom na opatrenia a možný vyšší záujem je 60 dní. Ďakujeme za pochopenie i trpezlivosť.

Ďalšou alternatívou, ako festivalu pomôcť (v prípade, že si vstupenku nemôžete ponechať), je možnosť darovať časť sumy z ceny lístka na pokrytie už vynaložených nákladov spojených s prípravami ročníka 2020. Rozdiel medzi cenou a darom pošleme podobne ako v prípade plnej refundácie najneskôr do 60 dní – spolu s darčekom z festivalového shopu (vrátane špeciálnej edície venovanej roku 2020). Ako v takomto prípade postupovať nájdete na našom webe v sekciách Pohoda 20 → 21 a SHOP.

Na našom webe naďalej pokračuje predpredaj vstupeniek na budúci rok. Kúpa permanentky je ďalší spôsob, akým môžete podporiť prípravy presunutého ročníka. Upozorňujeme, že keďže ide o presun ročníka, lístky v najlacnejších kategóriách už predávať nebudeme.

Pohoda In the Air a iné projekty na najbližšie obdobie

Už 3. mája budeme realizovať špeciálnu edíciu Koncertu pre Martinu a Jána v Gregorovciach. Plánujeme tiež sieť online klubových debát a koncertov po celom Slovensku, ktorými by sme chceli poukázať na pestrosť zamestnaní v zákulisí kultúry, ukázať dobré priestory, dobré kapely a skvelých ľudí, ktorí sú za nimi.

Počas „pohodovského“ víkendu sme sa rozhodli pripraviť akciu Pohoda In the Air. Nevieme si predstaviť, že by sme počas druhého júlového víkendu boli úplne mimo akéhokoľvek kontaktu s našimi návštevníkmi, s umením či diskusiami. Charakter podujatia sa pomaly črtá, plánujeme zapojiť aj naše letisko, pripravujeme rôzne aktivity, prenosy, koncerty ale i archívne materiály. Jeho podobu – v podstate tak ako každý rok – konzultujeme aj s miestnou hygienou a autoritami, zachovanie opatrení, ktoré budú v tom čase platiť, považujeme za samozrejmosť. Viac informácií prinesieme čoskoro.

„Napriek tomu, že sa neuvidíme toto leto na Pohode, ostávame optimistami. Nevídaná vlna spolupatričnosti, ktorá ide naprieč hudobnou scénou a celým kultúrnym prostredím, sa musí pozitívne vrátiť. Aj po španielskej chrípke nastala doslova explózia umenia, vznikali tančiarne a ľudia sa radi stretávali. Veríme, že tomu bude podobne aj teraz. Nevieme sa dočkať, kedy sa otvoria kluby, rozbehnú sa koncerty a potom i festivaly. Dovtedy budeme robiť veci tak, ako nám situácia dovolí a samozrejme, budeme pracovať na tom, aby Pohoda 2021 bola opäť silným osobným stretnutím plným skvelého umenia,“ dodáva šéf festivalu Michal Kaščák.

Dovidenia 8. – 10. júla 2021 na trenčianskom letisku na dvadsiatom štvrtom ročníku Pohody. #ZachovajmePohodu #KeepPohodaAndCarryOn

Lístky v predaji na www.pohodafestival.sk/sk/shop

Redakciu NUlife.sk informoval Tono Repka, PR

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.