ČESKÝ PASSENGER? TALENTOVANÝ RODAN DEBUTUJE SINGLOM GONE

Zdá sa Vám dnešná česká popmusic ľahko zameniteľná a možno tak trochu akosi zacyklená sama do seba? Tak teda nastražte uši! Na českej popovej scéne sa objavila nová tvár s excelentným nástupom. Sotva osemnácť ročný mladík RODAN se nebojí ísť na to inak než väčšina ostatných konkurentov a v produkcii renomovaného Jana Čechtického (Ohm Square) púta na seba pozornosť s autorským debutovým singlem Gone! Novinka, ktorá je aktuálne boduje v chartu Evropy 2 či hitparádě Expres FM zaujme perfektnou angličtinou, príjemne jemným, ale pri tom dostatočne výrazným zvukom i citlivou produkciou porovnateľná so svetovou produkciou v ranku moderného popu.

„Singel Gone som napísal v období, keď som o sebe trochu pochyboval, v období mojej určitej transformácie, akejsi strate ilúzií – že by prechod do dospelosti? Myslím, že v podobnom psychickom rozpoložení, sa čas od času ocitáme úplne všetci, pre mňa to bolo jednoduchšie v tom, že som v týchto chvíľach mohol akoby utiecť k hudbe, ktorou by som sa chcel do budúcna živiť, vyvíjať sa, zlepšovať a koncertovať,“ komentuje svoj singlový debut i dalšie plány RODAN, ktorý je síce vekom i vzhľadom ešte teenager, no jeho debutový singel zaujme možno až prekvapivou vyzrelosťou, ktorú doplňuje svojím nespochybniteľným talentom.

„Vždycky som mal sen, že raz budem svojou hudbou vypredávať štadióny a nahrávať v dobrých štúdiách. Môžem povedať, že po spolupráci s Honzou Čechtickým, som už aspoň do profesionálneho štúdia nakukol. Môj hlavný cieľ je dokázať, že sa aj naša generácia môže kvalitou priblížiť zahraničným vzorom či sa im i vyrovnať,“ dodává talentovaný mladík.

https://open.spotify.com/embed/album/6azaABy2XMaxt1NVY1bvbP

RODAN celým menom Rodan Tuka, sa narodil v Neratoviciach, ale od útlého veku žije v Prahe. Je aktuálne študentom tretieho ročníka na škole SOŠ pre Administratívu EÚ. Okrem štúdia (a samozrejme muziky) je Rodan športovo založený, venuje sa futbalu, ktorý hrá od svojich šiestich rokov za klub Spartak Kbely, odkiaľ si na chvíľu odskočil do Meteoru, a do svojich štrnáctich rokov hral tiež tenis. Obaja rodičia sú veľkí hudobní nadšenci a otec naviac i vášnivý gitarista samouk dokazuje, že má RODAN doma pre svoj talent skvelé zázemie. Svoju prvú gitaru dostal v pätnáctich a ako samouk s ňou ide v otcových šľapajách. Najnovšie pridal i klavír, na ktorý sa takisto učí hrať sám.

S vlastnou tvorbou začal RODAN zhruba pred dvomi rokmi ako dostal prvú gitaru. „Začal som hrať i na ulici, najprv prevzaté skladby, postupne ako vznikali som pridával i svoje. Spievam v angličtine, pretože je to pre mňa prirodzené, angličtina mi príde omnoho viac spevavejšia a ohybná, mám pocit, že v češtine znie môj hlas inak. A i komunikácia v nej mi – ako väčšine mojich vrstevníkov – nerobí žiaden problém,“ vysvetluje na záver mladý muž s vizážou sympatického chlpca, o ktorom budeme ešte počuť!

RODAN TikTok: www.tiktok.com/@rodan.official
RODAN YouTube:  www.youtube.com/channel/rodanmusicofficial
RODAN Instagram: www.instagram.com/rodanmusicofficial
RODAN Facebook: www.facebook.com/rodanmusicofficial

rNUlife.sk / SUPRAPHON

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov
(2 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.