Fúzie Zuzany Mikulcovej predstavujú ďalšie spojenie

Do medzinárodného audiovizuálneho projektu Fúzie speváčky a skladateľky Zuzany Mikulcovej sa už zapojili hudobníci Dan Bárta, Barbora Mochowa, Jakub König, Lara Abou Hamdan, Gábor Tokár a ďalší. Po skladbe Kráľovstvo s českou speváckou legendou Danom Bártom teraz predstavuje skladbu Zítra ráno, ktorá vznikla v spolupráci s českou klavíristkou, speváčkou a skladateľkou Barborou Mochowou. Tak ako pri všetkých skladbách z tohto projektu vznikla zvuková podoba skladby zároveň s obrazovou. Videoklip z nahrávania s producentom a hudobníkom Andrejom Hruškom nakrútil Dominik Janovský.

Z. Mikulcová a B. Mochowa, nahrávanie klipu Zítra ráno

“Túto fúziu sme nahrávali a nakrúcali ešte v septembri. Trochu sa nám to skomplikovalo kvôli lokalite, ktorú sme museli na poslednú chvíľu zmeniť, ale nakoniec to dopadlo dobre a bez chorôb. Barboru poznám z Pražského konzervatória, kde sme spolu študovali. Preto sme pôvodne chceli spoločnú skladbu nahrať práve tam, ale keďže bola škola dlhodobo zatvorená, museli sme narýchlo hľadať vhodnú alternatívu. Nakoniec sme to nahrali v jednej z odľahlých štvrtí Prahy, ale tam sme zas museli počkať do večera, kým odstavia miestne kolotoče, aby sa nám ten ruch nedostal do nahrávky. Potiahli sme to až do polnoci, ale to vymrznutie stálo za to,” povedala Zuzana Mikulcová.

“Báru sme oslovili preto, že som ju vždy vnímala ako veľmi talentovanú hudobníčku. Ona však spieva prevažne v angličtine a my sme chceli mať tú skladbu v češtine. Chvíľu sme premýšľali, kto by mohol napísať český text a padlo meno Jakub König z kapely Zvíře jménem podzim. S Jakubom je skvelá spolupráca, je veľmi vnímavý a dobre sa s ním komunikuje a vo fúziách s ním chceme spolupracovať aj naďalej,” jedným dychom dodala speváčka.

Zuzana Mikulcová, videoklip Zítra ráno

„Zuzkin nápad s fúziami sa mi hneď zapáčil. Myslím, že je to krásne aj osviežujúce, keď sa spoja rôzne svety a speváci. So Zuzkou sme sa kedysi stretávali v škole, ale naozaj sme sa spoznali vlastne až teraz. Bol to zážitok – spievať a nahrávať so Zuzkou a Andrejom uprostred hlbokej noci vonku na ulici,“ povedala o spolupráci Barbora Mochowa.

Album Fúzie - keď hudba spája v tejto pre hudbu a kultúru neľahkej dobe získal podporu fanúšikov v rámci crowdfunding  kampane na hithit.sk. Tento rok ho na jar v netradičnej podobe na USB vydá české vydavateľstvo Tranzistor.

O projekte Fúzie:

Projekt Fúzie je audiovizuálna umelecká reflexia na súčasnú spoločenskú situáciu v otázkach národnostných menšín a narastajúceho extrémizmu a rasizmu. Hudbou ako najuniverzálnejším dorozumievacím jazykom chce búrať pomyselné hranice a spájaním a spoluprácou umelcov vytvoriť nielen hudobnú, ale aj ľudskú a spoločenskú fúziu rôznych kultúr a jazykov.

O Barbore Mochovej:

Barbora Mochowa je speváčka, klavíristka a skladateľka. Svoj prvý sólový album Waiting for the White Raven vydala v roku 2016. Na hudebných cenách Žebřík získala druhé miesto v kategórii Objav roka. V roku 2019 a 2020 sa stala finalistkou českého národného kola Eurovision Song Contest s piesňami True Colors a White & Black Holes, na ktorých spolupracovala s popredným českým producentom Viliamom Bérešom. Hudba Barbory Mochowe by sa dala charakterizovať ako zasnený pop s prvkami filmovej hudby.

Aktualizované informácie na:

http://zuzanamikulcova.com

https://www.facebook.com/ZuzanaMikulcova/

rNUlife.sk / Rado Mešša, pro:messa / foto: Dominik Janovský

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.