Kapela Random Choices: „Predpovedali sme pandémiu?“

Random Choices prichádzajú s novou skladbou. Vlastne skôr staronovou. Námetom Rock&Rollovej energickej pecky Ghost Town sú vyľudnené mestá. Pieseň pritom vznikla ešte dlho pred lockdownami. „Vydávame pieseň teraz, po dlhšom čase, ako reflexiu na aktuálny stav kedy sme odstrihnutí od pódií a nemôžeme hrať koncerty. Pre umelca je publikum nevyhnutný aspekt,“ vysvetľuje návrat k staršiemu kúsku frontman Marek Hrdlička.

Po niekoľkých úpravách je zo skladby Ghost Town výrazne cítiť frustráciu z momentálnej situácie, ktorá je najviac počuteľná v textovej zložke skladby. ,,Koncertovanie a interakcia s ľuďmi nám už síce neskutočne chýba, ale namiesto opúšťania sa nad tým, sme sa rozhodli trochu vypustiť paru a dať pre zmenu aj takúto emóciu von pomocou hudby,“ popísal Marek vznik skladby.

Novinka môže pôsobiť dosť prekvapivo najme pre poslucháčov, ktorí kapelu objavili pri vydaní ich posledného januárového singlu Romanca. Ghost Town sa líši žánrovo, produkčne a celkovou náladou. Najnovší singel je poctivý gitarový rock, ktorý šľape od začiatku až do konca a do poslucháča priam pumpuje energiu, naproti tomu predošlý singel by sa dal definovať ako romantická balada, ktorá by žánrovo asi najviac sedela do označenia pop-rock. Pieseň sa od ostatných líši rozložením spevu medzi forntmana Mareka Hrdličku a basgitaristu Šimona Oravca, ktorý bežne spieva vokály. „Myslím si, že Ghost Town je na môj hlas dobre napasovaná skladba. Rokmi sa mi trocha zastrel hlas a ľahšie sa mi spievajú "tvrdšie a energickejšie" pesničky, kde sa môžem viac vyblázniť,“ hovorí Šimon.​​​

Skladba bola nahratá v trenčianskom štúdiu Stopa Studios u Maroša Ďuríka, ktorý skladbu dokonca doplnil o vokály v refréne a zmixovaná v réžii Mariána Fera. Toto sa premietlo na špecifickom zvuku, ktorý vznikol ako výsledok energického, dravého a surového rokenrolu skombinovaného s profesionálnou produkciou.

Random Choices sa definujú ako rocková skupina s farbami funku a popu. Začali hrať v roku 2017 a od tej doby odohrali množstvo koncertov v domácom Trenčíne a okolí, ale aj v zahraničí, ako napríklad v Rakúsku či Česku. Ich posledný singel Romanca produkovaný Jimim Cimbalom mohli poslucháči zaznamenať napríklad na rádiu Slovensko, ktoré už zaradilo kapelu do pravidelného vysielania so skladbami Searching for Inspiration a Výlet do oblakov z prvého albumu Zrkadlová zem. Do pravidelného vysielania sa kapela dostala aj na rádiu Devín so singlom Lívia a znovu Searching for Inspiration.

https://www.facebook.com/randomchoicessk/

https://www.instagram.com/random_choices_sk/

rNUlife.sk / Marek Hrdlička, Random Choices

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.