Raper D-Fly predstavuje novinku YOU DECIDE

Po dvoch nedávnych kolaboráciách s projektom RAKOVICKY predstavuje v týchto dňoch D-Fly sólovú novinku. Slovenský spevák a raper s juhoafrickými koreňmi sa vracia v singli a videoklipe YOU DECIDE.    

Ako Denis priznáva, YOU DECIDE je jedna z najosobnejších skladieb, ktoré v poslednej dobe napísal. Okrem toho aj hudobne i jeho prejavom za mikrofónom sa výrazne odlišuje od jeho doterajšej tvorby. “Je to trochu taká odbočka od vecí, ktoré sú väčšinou v mojej tvorbe. Povedal by som, že je to také vzdanie sa kontroly nad vecami, ktoré nemôžeme zmeniť a tak len plávame životom bez nejakých obmedzení. Love yourself je také hlavné motto,” vysvetľuje D-Fly mindset a okolnosti, za ktorých sa rodila jeho najnovšia sólovka.


Singel YOU DECIDE vznikal v LVGNC Studios v rovnakom čase, kedy D-Fly nahrával tiež svoje featy s projektom RAKOVICKY – False Lights a Pills. Keďže všetci chalani si ľudsky i pracovne veľmi dobre rozumejú, D-Fly sa v ich štúdiu a pod ich producentským dohľadom rozhodol nahrať aj sólo projekt. “S Marekom Rakovickým a Oliverom Fillnerom je to vždy super odvedená robota. Poradili mi aj pár vecí, ktoré bolo dobré zapracovať do tohto žánru a trochu to upokojiť.  Myslím, že aj tým, že si hudobne rozumieme a rešpektujem ich názor, sme to tak nejak voľne spoločne nasmerovali tam, kam to má patriť,” pochvaľuje si Denis spoluprácu s LVGNC Studios, ktorá sa už stáva stabilným prvkom jeho tvorby. “Denis je všestranný a vie s hlasom citlivo narábať. Jeho nová poloha sa mi veľmi pozdáva a už sme ju použili aj v novej piesni od RAKOVICKY,” hodnotí na margo Denisovho prejavu Marek Rakovický.

Minimalistický gitarový podklad i pokojnú atmosféru skladby sa D-Fly rozhodol podčiarknuť videoklipom nakrúteným na rôznych miestach v prírode – v lesoch na Záhorí, pri zámku v Holíči a na rozhľadni Poľana. O námet, réžiu i postprodukciu klipu sa postarala produkčná spoločnosť M-Rouse MEDIA. Partnerom videoklipu YOU DECIDE je spoločnosť FOOTSHOP. Vizuálom singla je originálny artwork slovenskej výtvarníčky, žijúcej dlhodobo vo Švajčiarsku, Kristíny Kučerovej tvoriacej pod pseudonymom Kriss Keller.

Bio

D-Fly vlastným menom Denis Vlašič sa narodil 23. júna 1997 v juhoafrickej Pretórii. Od 3 rokov žije so svojimi slovenskými rodičmi v Bratislave. Vyrástol v hudobníckej rodine. V detstve sa začal venovať na profesionálnej úrovni športovej kariére a stal sa hokejistom HOBA Bratislava a neskôr Slovana Bratislava. Popri športu sa od 6 rokov aktívne venoval hre na klavíri, spevu a od 13tich rokov aj písaniu vlastných textov, až sa napokon prepracoval k rapu. Oficiálne vstúpil na scénu albumom Child Of Blood Diamonds (2018), ktorý vydal pod ochrannými krídlami Majka Spirita a vydavateľstva Spirit Music Label. Rok 2019 bol pre neho rokom featuringov (Stay ft. Monika Bagárová, Ride ft. Carmel Paradise, Hold On ft. Veronika Strapková, Kristína Tran, Fejbs a Lea Danis) a v roku 2020 zakotvil v LVGNC Studios a odštartoval dlhodobú spoluprácu s Marekom Rakovickým a Oliverom Fillnerom.

Viac info: www.instagram.com/iamdfly |  www.facebook.com/dflymusicofficial

rNUlife.sk / Adriána Čahojová, Soul for Show

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.