TRAGÉDIA na pľaci: Alec Baldwin strieľal naostro! SMRŤ kameramanky (†42), režisér BOJUJE O ŽIVOT!

Americký herec Alec Baldwin nešťastnou náhodou smrteľne postrelil kameramanku a ďalšiu osobu zranil. Došlo k tomu počas štvrtkového natáčania filmu v americkom štáte Nové Mexiko. Informovala o tom v piatok agentúra AFP s odvolaním sa na políciu.

K tragédii došlo pri natáčaní westernu s názvom Rust, v ktorom Baldwin stvárňuje hlavnú úlohu.

Halyna Hutchinsová a Joel Souza „boli postrelení, keď zo zbrane vystrelil Alec Baldwin," uviedol šerif okresu Santa Fe. Zbraň bola používaná ako rekvizita. Postrelenú 42-ročnú kameramanku previezli vrtuľníkom do nemocnice, kde napokon zraneniam podľahla. Muža, režiséra filmu, so zraneniami previezla sanitka do inej nemocnice. Jeho stav je v súčasnosti kritický.

Polícia prípad vyšetruje s cieľom zistiť jeho presné okolnosti. V súvislosti s incidentom nebolo vznesené dosiaľ žiadne obvinenie. Baldwin v pripravovanom filme hrá Harlanda Rusta, vyhnanca, ktorého vnuk je usvedčený z vraždy. Spolu sa vydajú na útek, keď je chlapec odsúdený za tento zločin na trest smrti obesením. Baldwin je aj producentom filmu.

Baldwin odštartoval svoju televíznu a filmovú kariéru v 80. rokoch minulého storočia. Okrem množstva významných filmových úloh si získal fanúšikov aj stvárnením bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa v televíznom programe Saturday Night Live.

Smrtiaca rana na pľaci

Ako sme uviedli, postrelená bola 42 ročná kameramanka Halyna Hutchinsová, ktorá bola z odľahlej lokácie prevezená vrtuľníkom do nemocnice zhruba 70 kilometrov vzdialenom meste Albuquerque. Tam žiaľ svojim zraneniam podľahla. „Celé herecké obsadenie a štáb sú dnešnou tragédiou úplne zdrtení a Halyninej rodine a blízkym posielame najhlbšiu sústrasť,“ vyjadrila smútok filmovacia spoločnosť.

Vážne zraneného 48 ročného režiséra previezla sanitka do nemocnice až do Santa Fe, kde je na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Podľa denníku Daily Mail úrad šerifa v Santa Fe k celej veci uviedol, že k nehode došlo krátko pred druhou hodinou odpoludnia miestneho času v malom odľahlom kostolíku. Volajúci na linku 911 sprvu len uviedol, že bol niekto postrelený do ramena. „Detektívi vyšetrujú, ako a aký typ projektilu bol zo zbrane vystrelený,“ prezradila miestna polícia zo Santa Fe. V súvislosti s incidentom nebol nikto zatknutý a zatiaľ neboli vznesené žiadne obvinenia. Detektívi zahájili vyšetrovanie a výsluch svedkov. Podľa agentúry AP hovorca Aleca Baldwina potvrdil, že došlo k zlyhaniu rekvizitnej zbrane so slepými nábojmi.

Zdrtený Baldwin

Fotografie priamo z miesta činu zachytávajú Aleca Baldwina len krátko po policejnom výsluchu, herec najprv telefonoval, následne musel podísť bokom ku krajnici, kde sa v predklone spamätával zo šialeného incidentu. Či už v tej dobe vedel, že hlavná kameramanka následkom tejto nešťastnej nehody podľahla, nie je jasné.

Krátko pred nehodou

Iba deň predtým herec na svojom Instagrame zverejnil fotku z natáčania, kde je na pľaci vo filmovom kostýme. Krátko po incidente ale snímok z jeho profilu zmizol. „Naspäť v kancelárii. Sakra, to je vyčerpávajúce...,“ znel jeho komentár pri fotke.

Rovnako ako jeho manželka Hilaria Baldwinová (37), s ktoru má hollywoodsky herec šesť detí, najmladšiemu má iba jeden rok, len krátko pred nehodou zdieľala v Stories na Instagrame zábery z videorozhovoru s manželom, ktorý bol tou dobou už na pľaci tesne pred strašlivou streľbou...

rNUlife.sk / tasr, blesk

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.