„Zvládneme to!“ odkazuje v piesni pre deti Miro Jaroš

Pandémia koronavírusu priniesla do sveta hudby množstvo zmien. Mnohí umelci využívajú koncertné prestávky na tvorbu nových piesní. Týždne strávené v nahrávacích štúdiách už prinášajú svoje ovocie a umelci po celom svete vydávajú skladby na podporu svojich fanúšikov v náročných dňoch. Výnimkou nie je ani slovenská scéna. Najnovšie predstavil svoj singel spevák Miro Jaroš.

Svetom sa v týchto dňoch šíria podporné hymny, prostredníctvom ktorých umelci udržujú kontakt so svojimi fanúšikmi a zároveň ich povzbudzujú, aby tieto náročné dni vydržali. Ruku k dielu priložil tiež slovenský spevák Miro Jaroš. Prostredníctvom novej skladby Zvládneme to sa prihovára svojim najčastejším poslucháčom - deťom a ich rodičom.

Mojím prianím je, aby sme sa hlavne zabavili a povzbudili sa navzájom. Uvedomili si, ako veľmi sa potrebujeme,“ hovorí Miro Jaroš na margo toho, prečo sa rozhodol vydať pieseň Zvládneme to. Dôležitou úlohou jeho novej skladby je tiež zodpovedať časté detské otázky, ktoré aktuálna situácia priniesla. „Myslím si, že je dôležité byť pravdivý a úprimný. Toto obdobie je náročné pre všetkých. Deťom chýbajú kamaráti, ihriská, niektorým rúška prekážajú. Verím, že nová pesnička tiež pomôže to ľahšie zvládnuť,“ vysvetľuje.

Na začiatku bola básnička, ktorú mi poslala Zuzka Kubašáková,“ spomína Miro na zrod skladby. „Zapáčila sa mi a k textu sa mi v hlave začala tvoriť melódia. Poslal som ju môjmu klaviristovi Marekovi Dankovi, či by ju vedel zhudobniť a ten mi o pár dní poslal návrh, ktorý sa mi páčil. Rozhodol som sa, že pesničku nahrám. Zuzka nám dala voľnú ruku, upravili sme text a v hlave sa mi začali objavovať obrazy. Taký som bol z toho nadšený, že som nevedel zaspať a všetko som si zapisoval na papier pri posteli. V tú noc som vstával aspoň 10-krát. Asi to tak majú všetci umelci, keď ich chytí múza.“

Za vznikom pesničky Zvládneme to sa skrýva hneď viacero múz... Jednou z nich sa stala tiež prezidentka Zuzana Čaputová. Práve jej slová môžu fanúšikovia počuť v závere pesničky. „Krátko po tom, kedy na Slovensko prišla korona, som sledoval v televízii príhovor pani prezidentky. Keď na konci príhovoru povedala „Zvládneme to!“ zarezonovalo to vo mne. Neskôr som podľa toho nazval pesničku,“ prezrádza Miro.

Neskôr, keď sa začali prípravy videoklipu k pesničke, Miro si na prezidentský príhovor spomenul a napadlo mu použiť záznam z tohto príhovoru aj v klipe. „Poslal som pesničku do prezidentského paláca. Hovorca prezidentky Martin Strižinec mi na druhý deň zavolal, že pani prezidentka súhlasí. Dostali sme súhlas na použitie zvuku i obrazu zo spomínaného príhovoru, túto spoluprácu si veľmi vážime,“ dodáva Miro na margo podpory dôležitého posolstva z prezidentského paláca.

Spoločne s Mirom si v klipe zahrali aj Paulínka a Narayan, ktorí si s ním v pesničke tiež zaspievali. Ich rodičov si zahrali herci Adela Mojžišová a Jozef Jurčišin-Kukľa. Okrem pani prezidentky sa krátkymi videami pridali aj mnohí Mirovi kolegovia a priatelia so svojimi rodinami - Kali, Tina a Separ, Peťo Cmorik, Mark Dann, tanečník Miňo Kereš či deti herečky Kristíny Tormovej. „Pozdravom prispeli tiež moji kamaráti z detského segmentu (Spievankovo, Fíha Tralala, Smejko a Tanculienka alebo Paci Pac). Zámerom bolo spojiť doteraz „nespojiteľné“ a vyzdvihnúť, že terajšia situácia si naozaj vyžaduje spojenie všetkých bez ohľadu na postavenie či exkluzivitu. Pridali sa aj zamestnanci Televízie Markíza a Televízie JOJ. Je úžasné vidieť všetkých takto pokope. Ďakujem všetkým účinkujúcim a aj firme Pseudoart Creative na čele so Štefanom Lelovičom, ktorí mi pomohli videoklip zrealizovať.“

Miro oslovil tiež svojich fanúšikov, a vyzval ich, aby mu posielali videá, ktoré budú pozitívne a „nakopnú“ tých, ktorí to potrebujú. „Od ľudí nám prišlo asi 150 domácich videí, ktoré sa nezmestili do jedného videoklipu a preto sme ho museli predĺžiť. Teraz máme o dve minúty pozitívnej energie viac,“ teší sa.

Viac info: https://mirojaros.sk/ | www.facebook.com/mirojarosmusic | www.instagram.com/jarosmiro

rNU / Adriána Čahojová, SOUL FOR SHOW

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.