Dnes sa začína virtuálna prehliadka Crème de la Crème 2021

Siedmy ročník Týždňa francúzskeho filmu Créme de la Créme otvorí symbolicky komédia o trampotách moderných technológií s názvom Delete History. Créme de la Créme sa v roku 2021 koná online na platforme Edisonline. Tešiť sa na franúczske filmové lahôdky môžete klasicky v apríli, počas jedného týždňa, od 12. do 18. apríla 2021.

Francúzsky inštitút so spoločnosťou Film Europe Media Company od roku 2014 pripravili už šesť úspešných festivalových ročníkov. V roku 2020 bol kvôli pandémii siedmy ročník festivalu Créme de la Créme preložený. V roku 2021 sa ho dočkáme v online forme. Tento rok festival ponúkne päť premiér

Veselú komédiu Delete History, ktorá rozpráva o obsudrnosti spoločnosti. V spojitosti s ňou podujatie uvedie komédiu Je mi fajn s.r.o.

Na programe je aj novinka Milenci od režisérky a herečky Nicole Garcia, ktorá prináša moderný pohľad na tému milostného trojuholníka s pravidlami filmu noir. Hlavná hrdinka Lisa stojí pred voľbou, kde si vyberá medzi luxusom a pohodlím a vášňou a neistotou.

Biografická snímka Obávaný, ktorá dramaticky zachytáva turbulentné obdobie života legendárneho francúzskeho režiséra Jeana-Luca Godarda a jeho ženy Anne Wiazemsky.

Mladí režiséri, dvojčatá Ludovic a Zoran Boukherma, sú fajnšmekri fantasy literatúry a filmov, nie je prekvapením, že ich debut „Teddy“ je príjemný, zábavný a svojrázny film o monštre odohrávajúci sa na vidieku vo Francúzsku.

Diváci sa môžu tešiť aj na bizarné a poriadne uletené príbehy filmov Mucha v kufri a river-movie Sladký útek.

Siedmy ročník Crème de la Crème ďalej ponúkne oscarovú herečku Juliette Binoche, a to rovno dvakrát. Diváci ju budú môcť vidieť v rodinnom filme Pravda, v ktorom sa po prvýkrát ocitla s francúzskou hereckou divou Catherine Deneuve, a v melodráme Kto si myslíš, že som. Francúzska kinematografia sa nebojí provokovať,čoho dôkazom sú úspešní režiséri Ladj Ly a Gaspar Noé. Program preto ponúkne cenami ovenčených Bedárov a psychedelický mokument Lux Æterna. Crème de la Crème myslí aj na najmenších, a preto počas víkendu ponúkne roztomilý animovaný film Dilili v Paríži od režiséra Michela Ocelota. 

Festival bude prebiehať vo virtuálnej kinosále Edisonline. Za jednodňovú vstupenku divák zaplatí 5€. K tomu ako bonus získa zdarma 14 - dňový prístup do videotéky, kde v súčasnosti nájde nielen desiatky francúzskych filmov, ale aj stovky ďalších plus dva televízne kanály Film Europe a Film Europe+.

Celofestivalová vstupenka za 20€ mu umožní prístup do videotéky na celý mesiac.

Po skončení prehliadky na Edisonline sa Crème de la Crème presunie do projektu #kinaspolu, vďaka ktorému môžu diváci kúpou lístka podporiť v súčasnosti zatvorené slovenské kiná. Počas týždňa sa budú v dennej ponuke striedať dva francúzske filmy, ktoré boli premiérovo uvedené počas festivalu.

Divák, ktorý si za 4€ kúpi vstupenku, automaticky získava zdarma 7-dňový prístup do videotéky Edisonline.

rNUlife.sk / cdlc.sk

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.