Kapela Universum Project predstavuje satirický videoklip "Diaľnica"

Košická art rocková kapela Universum Project vydala koncom augusta nový videoklip ku skladbe s názvom Diaľnica, ktorá je ochutnávkou ich pripravovaného albumu Mimokozmos. Skupina plánuje vydať svoj debutový album v októbri tohto roku.

"Diaľnica má byť akousi satirou na našu stále nedostavanú cestu D1 z Bratislavy do Košíc, ktorá sa buduje už minimálne štyridsať rokov, ale stále ju nemáme. Mnoho politikov sľubovalo jej dokončenie, no zatiaľ to boli iba prázdne slová," hovoria o aktuálnej novinke členovia skupiny. Aj túto skladbu, rovnako ako májový singel V kroku rovní, si Universum Project nahrávali a produkovali vo vlastnej réžii. Fanúšikovia sa okrem albumu môžu tešiť aj na turné po slovenských a českých mestách, ktoré začne v októbri.

Členovia skupiny Universum Project začínali tak ako väčšina mladých rockových kapiel - hraním coververzií rokmi overených svetových a domácich hitov. V súčasnosti sa však zameriavajú primárne na vlastnú tvorbu evokujúcu "staré dobré časy", v ktorej spájajú prvky rocku, jazzu či blues. Sami seba pritom charakterizujú ako art-rockovú kapelu. Aktuálnu zostavu tvoria bubeník Richard Hritz, gitarista a klavirista Filip Mischura, gitarista Benjamín Tóth a basgitarista Matej Kopunič.



rNUlife.sk / Filip Mischura

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov
(2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Super! Viac takýchto článkov

1 comment

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.