Producentské duo Vizo prizvalo víťazku The Voice Annamáriu d´Almeidu a rapera Antwiho na svoj druhý singel

Producentské duo Vizo prichádza s druhým singlom Lazy Party, ku ktorému si pozvali speváčku a víťazku súťaže The Voice Česko Slovensko 2019 Annamáriu d'Almeidu a rapera Antwiho z Notes from Prague a Blind Definition. Spolu so singlom vypúšťajú aj videoklip, hlavnú úlohu v ňom stvárnila performerka a tanečnica Jitka Sarah Čechová.

Vizo, 2020
Producentské duo Vizo

"Lazy Party je o tom, že aj tá vaša partia priateľov môže raz dospieť do štádia zdanlivo nekonečnej nudy a stereotypu, ale rovnako sa máte radi a stojí za to tu kolektívnu lenivosť kreatívne rozohnať," opisuje Vizo krehké vzťahy. Singel vznikol opäť na základoch beatu vytvoreného z vonkajších ruchov. Počuť v ňom padajúce kvapky z Libeňského mosta alebo staré naťahovacie hodiny. Za zmienku stojí fakt, že pieseň vznikala viac ako 3 roky. "Základ songu bol hotový rýchlo. Chvíľu sme potom skúšali rôzne speváčky, až sme raz dostali číslo na Any, zavolali sme jej a ona povedala - Páči sa mi to, idem do toho. Nahrali sme to, no a potom už sme len čakali až za tri roky vyhrá The Voice, aby to malo nejaký zásah," hovoria s úsmevom Vizo.

Ďalším hosťom v singli je raper Antwi z pražského zoskupenia Notes from Prague. "Svojím charakterom si song hovoril o rapovú pasáž. Chalani mi song poslali, bavil ma jeho feeling a fakt, že znie inak ako klasická česká produkcia," hovorí Antwi. Vokály sa nahrávali v štúdiu Solisko v Solopiskách, mix pochádza z dielne Vizo z domovského Beak Studia a master má na svedomí Ondřej Žatkuliak z Rooftop Studios.

Námet a réžia videoklipu je, rovnako ako v prípade prvého singla Goodbye Prague, dielom Silvie Korenkovej. Hlavnou postavou v klipe je potom tanečnica Jitka Sarah Čechová, ktorú ľudia poznajú napríklad z predstavenia Pulsar v pražskom divadle Ponec. Má však skúsenosti aj z New Yorku alebo Číny. "Vizo je z môjho pohľadu fresh. Je to iné. A to ma baví," hovorí.

Klip sa nakrúcal na tajnom mieste a v Camp - pražskom Centre Architektúry a Mestského Plánovania, ktoré sa pýši 25 metrovou projekčnou stenou. "Podarilo sa nám zapožičať RED kameru, s ktorou bol náš kameraman a niekdajší víťaz Czech Press Foto Junior David "Kern" Bůžek jedno telo," hovorí režisérka Silvie a dodáva, že kľúčový bol pre ňu kontrast svetlého prírodného pozadia a červených šiat v kombinácii s moderným tancom.

Vizo je producentské duo, ktoré vsádza na melodickosť a originálny zvuk. Hrá sa s rôznymi hudobnými štýlmi. V júni sformovaná dvojica vo svojom prvom singli s názvom Goodbye Prague otvorila tému klasicky českého víkendového opúšťania mesta, teraz sa v kolaborácii s ďalšími umelcami pozreli na puto priateľstva aj napriek opakujúcim sa nudným spoločným akciám. "Myslíme to s hudbou vážne. Odteraz tu budeme s vami, sledujte nás. Máme toho v zálohe viac," dodali.



rNUlife.sk / Marek Vácha

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov
(2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.