Z kín na pódiá! Vychádza 3 CD The Best Of Miro Žbirka a kniha Songbook

Miro Žbirka pokračuje v rekapitulácii svojho viac než štyridsaťročného úspešného pôsobenia na hudobnej scéne. Po filme Meky prichádza spevák s výberovým albumom THE BEST OF MIRO ŽBIRKAknihou MIRO ŽBIRKA – Songbook, ktoré vydalo Universal Music 4. septembra 2020.

THE BEST OF MIRO ŽBIRKA je výber najväčších hitov, ktorý prináša celkom 68 skladieb na troch CD v luxusnom obale. Poriadna dávka hitov a dôležitých skladieb z tvorby československej hudobnej legendy mapuje všetky doteraz vydané albumy a aktuálnu novinku. Výber skladieb nebol náhodný a dramaturgicky ho zostavil sám Miro Žbirka. V booklete nechýbajú odkazy na originálne albumy, na ktorých skladby pôvodne vyšli. Trojalbum uzatvára nová skladba Slovenská, ktorá sa sprevádza nový film Juraja Jakubiska Perinbaba a dva svety (premiéra 3.12. 2020).

Všetky skladby z výberu THE BEST OF MIRO ŽBIRKA boli tento rok remastrované v londýnskom štúdiu Abbey Road, kde dostali súčasný zvuk, ktorý sľubuje ešte intenzívnejší poslucháčsky zážitok. Výberový album je zároveň aj soundtrackom k filmovej biografii Meky, ktorá po júlovom vstupe do slovenských kín okamžite zaznamenala veľmi priaznivé ohlasy divákov aj recenzentov. Reprezentatívna kniha MIRO ŽBIRKA - Songbook mapuje kariéru Mira Žbirku prostredníctvom 180 textov jeho piesní s akordovými značkami. Texty sú chronologicky usporiadané na 224 stranách, vždy podľa albumu, z ktorého pochádzajú - od Balady o poľných vtákoch, až po novinku Slovenská z filmu Perinbaba a dva svety.

Každý album má v knihe svoj autentický príbeh svojho vzniku, ktorý podľa Mekyho rozprávania napísal renomovaný český hudbobný publicista Václav Hnátek. Slávnostné uvedenie a autogramiáda novej knihy a výberového  3CD bude na Slovensku 18. septembra 2020 o 17.00 v bratislavskom kníhkupectve Panta Rhei Poštová. Do života ich uvedie autor mnohých textov skladieb Mira Žbirku Kamil Peteraj, ktorý práve v ten deň oslávi významné životné jubileum.

CINEMA ACOUSTIC TOUR = #mekyfilm + #mekykoncert NA JEDNU VSTUPENKU CineStar Ticketportal SK www.zbirka.cz

Zveřejnil(a) Miro Zbirka dne Sobota 8. srpna 2020

Výberový album THE BEST OF MIRO ŽBIRKA a MIRO ŽBIRKA - Songbook budú k dispozícii aj na exkluzívnom CINEMA ACOUSTIC TOUR 2020. Diváci na nich uvidia nový dokument Meky a akustický koncert. Obmedzená kapacita kinosály zaručuje jedinečnú možnosť vidieť a zažiť Mira Žbirku na plátne a naživo celkom zblízka. Vstupenky na bratislavský koncert sú už vypredané, na ostatné koncerty sú stále v predaji.

Vstupenky na slovenské turné  Cinema Acoustic Tour v predaji na: https://www.ticketportal.sk/event/Miro-Zbirka-Cinema-Acoustic-Tour

Miro Žbirka Cinema Acoustic Tour | TICKETPORTAL vstupenky na dosah -  divadlo, hudba, koncert, festival, muzikál, šport

Aktualizované info: https://www.zbirka.cz

https://www.facebook.com/MiroZbirka/

https://www.instagram.com/mirozbirka/

rNUlife.sk / rado mešša, pro:messa

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov
(1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.