Komédia ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK ovládla kiná, je aktuálnou jednotkou návštevnosti

Kombinácia najväčších hereckých hviezd a hrejivej vianočnej atmosféry si získala srdcia filmových fanúšikov. Novému slovensko-českému filmu ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK sa počas jeho premiérového víkendu v kinách mimoriadne darilo a pozrieť si ho prišlo 53 030 diváčok a divákov. Spolu s predpremiérami ho tak videlo 56 555 osôb.

Snímka rozpráva príbeh štvorice dlhoročných kamarátok, ktoré sa stretnú na hoteli vo Vysokých Tatrách, aby tam spoločne strávili Silvester. Každá z nich je v inej fáze partnerského vzťahu. Hana (Táňa Pauhofová) je nešťastná po rozchode s neverným partnerom. Rozvedená Marcela (Antónia Lišková) žije v trojgeneračnej ženskej domácnosti so svojou matkou a pubertálnou dcérou. Na horách narazí na svojho bývalého manžela s mladou priateľkou, ktorá bude zdrojom mnohých komických situácií. Tehotná Veronika (Gabriela Marcinková) je manželkou riaditeľa hotela, snažiaceho sa pred ňou zamlčať paniku z blížiaceho sa narodenia dieťaťa. A Barbi (Zuzana Norisová) žije v šťastnej rodine s manželom a sedemročnou dcérou, ktorá je už vo svojom veku z celej trojice najdospelejšia. A spoločne s radosťami i trápeniami štvorice ožije aj príbeh dávneho vzťahu Marcelinej mamy Eleny (Emília Vášáryová), ktorej láska sa po rokoch života v zahraničí vracia domov.

Okrem známych herečiek sa môžu návštevníci a návštevníčky kín tešiť aj na ich mužských partnerov – Jána Koleníka, Tomáša Maštalíra, Mareka Majeského, Jakuba Prachařa, Jiřího Bartošku a množstvo ďalších talentovaných slovenských, českých i maďarských hereckých es.

Film ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK nadväzuje na tradíciu československých komédií, ktoré dokážu pobaviť celé generácie aj desaťročia po svojom nakrútení. Za snímkou stojí scenáristka a producentka Adriana Kronerová, režisérom je jej syn Jakub Kroner. Snímku do kín uvádza distribučná spoločnosť Continental film.

Redakciu NUlife.sk informoval Peter Gašparík, CONTINENTAL FILM

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.