Film Žaby bez jazyka získal ocenenie na festivale FilmFest

Film Žaby bez jazyka od režisérky Miry Fornay získal na 39. ročníku Medzinárodného festivalu FilmFest cenu CineRebels Award. Uskutočnil sa 2. júla v Mníchove.

Cenu CineRebels Award na festivale tento rok udeľovali prvýkrát. "V sekcii CineRebels sú filmy radikálne, experimentálne, prekvapivé a idú proti prúdu. Ocenený film Miry Fornay Žaby bez jazyka sa zaoberá bolestne súčasnou témou, domácim násilím. Porota konštatovala, že ide o hlboko autentický opis toxických vzťahov," uviedla porota k súťaži a víťaznému filmu.

Režisérka Mira Fornay je absolventkou Filmovej a televíznej fakulty Akadémie múzických umení v Prahe a anglickej National Film & Television School. Medzinárodnú pozornosť si získala už svojimi predchádzajúcimi filmami Lištičky a Môj pes Killer, ktorý vyhral Medzinárodný filmový festival v Rotterdame v roku 2013.

Každý rok sa na FILMFEST MÜNCHEN udeľuje množstvo ocenení. Patria medzi ne nielen ocenenia v súťažiach CineVision, CineCoPro a CineMasters, ale aj ocenenia pre výnimočné osobnosti zo sveta filmu, začínajúcich talentov a nemeckej produkcie. Nielenže sú teda uznávaní filmári ocenení za svoju prácu; podporuje sa aj čerstvý talent. Mnohé z filmov ocenených na filmovom festivale získali medzinárodné uznanie.

Viac na : https://www.filmfest-muenchen.de/en/

rNUlife.sk / TASR+DM

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.