Lyžiarsku sezónu vo Vysokých Tatrách odštartuje Štrbské Pleso

Prvá lyžovačka zimnej sezóny 2022/23 vo Vysokých Tatrách bude už v sobotu 10. decembra. Lyžiari sa môžu tešiť na zjazdovky na Štrbskom Plese.

Vo Vysokých Tatrách začali so zasnežovaním už v treťom novembrovom týždni. Aj keď sa podmienky a predovšetkým teploty priebežne menili, výsledkom sú prvé pripravené zjazdovky.

Lyžiarom sme sľúbili začiatok lyžovačky 10. decembra a svoj sľub chceme dodržať. V prvý deň lyžovačky v novej sezóne budú k dispozícii zjazdovky Interski, Junior a Turistická, na ktorých je do 50cm snehu a vďaka aktuálnej vlne sneženia naďalej pribúda. V prevádzke budú v sobotu vleky a sedačková lanovka Mostíky. Peší návštevníci budú mať k dispozícii aj lanovku na Solisko,“ informoval riaditeľ strediska Peter Tomko. Ďalšie zjazdovky na Štrbskom Plese budú otvárané priebežne podľa toho, ako sa ich podarí upraviť a vysnežiť.

Najvýhodnejšie ceny skipasov sú k dispozícii v online predpredaji cez gopass.travel v cenách od 27Eur. Skipasy sa predávajú za flexibilné ceny, ktoré sa menia v závislosti od dopytu, vyťaženosti strediska, počasia a ďalších faktorov. Nižšie ceny v online predpredaji v porovnaní s vyššími cenami v kasách v stredisku majú za úlohu motivovať ľudí na nákup online a minimalizovať dlhé rady pred pokladňami pred nástupom na zjazdovku.

Vo Vysokých Tatrách sú už po pravidelnej údržbe v prevádzke všetky hotely siete TMR hotels, ktoré ponúkajú ubytovanie v Tatranskej Lomnici, Starom Smokovci a na Štrbskom Plese. Súčasťou ich ponuky sú komplexné služby vrátane skipasov v cene ubytovania. Klient sa pritom môže rozhodnúť, či ich využije ako lyžiarske lístky, lístky na výlety lanovkami alebo vstupy do vodných parkov Bešeňová a Tatralandia.

Už v sobotu 17. decembra je vo Vysokých Tatrách naplánované otvorenie strediska Tatranská Lomnica, najneskôr na sviatky bude v prípade vhodných podmienok otvorená aj Jakubkova lúka v Novom Smokovci.

rNUlife.sk / Marián Galajda, Manažér komunikácie a PR

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.