MMA zápasník Attila Végh sa dočká veľkej pocty. Do kín mieri dokumentárny film o jeho živote

V jednom z bratislavských hotelov predstavili oficiálny trailer dokumentárneho filmu Attila. Za dokumentárnym filmom stojí známa česká agentúra VDN Promo či distribučná spoločnosť Continental film, ktorá stojí aj za založením v súčasnosti najväčšieho prevádzkovateľa multikín na Slovensku – Cinemaxu, kde ho už v januári zhliadnu aj samotní diváci.

O rodákovi z Dunajskej Stredy natočil dokument režisér a scenárista Petr Větrovský, ktorý prezradil, že veľa filmového materiálu mali od Attilovej rodiny, nakoľko otec ho od mala sprevádzal s kamerou po súťažiach a zaznamenával jeho športový i osobný vývoj.

Zápas storočia a kráľovská odmena

Jedným z najsledovanejších televíznych podujatí bol tento mesiac práve Véghov zápas s Karlosom Vémolom, označovaný aj ako zápas storočia.

„Na vypredané podujatie prišlo niečo pod 20-tisíc divákov, čo je druhá historicky najvyššia návštevnosť v histórii O2 Arény. Zároveň to z Oktagonu robí najnavštevovanejší športový event v histórii haly,“ uviedol pre Startitup zakladateľ Oktagonu Pavol Neruda.

„Odmeny za zápasy žiaľ nezverejňujeme. Zaväzuje nás k tomu zmluva,“ dodáva Neruda. Podľa jeho slov nemali Végh a ani Vémola na zápas žiadne špeciálne požiadavky. Jedinou boli rozdielne šatne.

Zárobky za očakávaný súboj však predsa len zverejnil český portál blesk.cz. Podľa jeho informácií si za zápas storočia zarobili Végh a Vémola 1,5 – 2 milióny českých korún, teda v prepočte od približne 58 do 80-tisíc eur.

Attila Végh v ringu / FOTO : TASR - Peter Dzurjanin

Attila využíva i vlastné "brepty v slovenčine" na úspešné marketingové ťahy pri propagácii vlastnej módnej kolekcie. Výraz „Splň sa mi senil“ povedal Atilla ešte v júni tohto roka na jednej z tlačových konferencí, kde sa mu za to riadne všetci vysmiali. Na svoj internetový obchod pridal tričká či iné doplnky s vyššie spomenutou frázou. Tričko s názvom Splň sa mi senil sa predáva za takmer 35 eur, no k dispozícii sú viaceré druhy prevažne oblečenia. Za minulý rok zarobil na tržbách svojho e-shopu vyše 48-tisíc eur, skončil však v strate viac ako tisíc eur.  Video zo spomínanej tlačovej besedy si môžeš pozrieť >TU

Attila, SR, ČR 2020, Réžia a scenár : Petr Větrovský

Premiéra: 30. januára 2020
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt film attila végh
VDN Promo foto

Dokumentárny film s názvom Attila sleduje a mapuje celoživotný príbeh športovca a novodobej slovenskej hviezdy Attilu Végha. Zachytáva najdôležitejšie kapitoly jeho života od skorého detstva do súčasnosti. Z rozprávania rodiny, blízkych, priateľov, kolegov, športovcov, umelcov, spevákov, súperov a tiež nikdy nezverejnených archívnych záberov môže divák nahliadnuť do jeho života a sledovať kroky, ktoré ho priviedli k úlohe MMA zápasníka, hoci na ňu v detstve nemal mnoho predpokladov. Príbeh svetového šampióna mapuje tiež cestu skromného chlapca z Gabčíkova až na uznávaný MMA trón v USA. Film konfrontuje jeho doterajšiu kariéru a odhaľuje jeho prehry i víťazstvá z doteraz nevideného uhla - zo zákulisia. Zaujímavým aspektom je sledovanie vývoja športu MMA ako takého, ktorý je aktuálne najdynamickejšie sa vyvíjajúcim športom na svete. Príbeh Attilu je príbehom driny, odhodlania, sily, ale taktiež príbehom priateľstva, ktoré pretrváva po celý život. V pripravovanom dokumente uvidí divák nielen športovú kariéru, ale taktiež boj so životom samým a boj o možnosť športovú kariéru vôbec mať. Film ukáže vlny úspechov, ale aj na vlny prehier a zúfalstva. A v neposlednom rade zobrazí prípravu na zápas storočia proti Karlosovi „Terminátorovi“ Vémolovi.

Redakciu NUlife.sk informoval P. Gašparík, CONTINENTAL FILM, Titulná Foto : DM

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.