Kapela Mirai odohrá v Dolných Vítkoviciach najväčší koncert nielen pre autá

Kapela Mirai opäť bleskurýchlo reaguje a po niekoľkých online vystúpeniach prichádza so živým koncertom, na ktorý fanúšikovia musia prísť autom.. „Chybí nám zkrátka koncerty a vymýšlíme varianty, které jsou v mezích aktuálních možností,“ komentuje frontman kapely Mirai Navrátil. Behom pár dní tak vznikol koncept najväčšieho koncertu pre autá v Česku. Na rozľahlej ploche areálu Dolnej oblasti Vítkovíc Mirai vystúpi v piatok 15. mája na veľkom  stagei, s LED obrazovkami a zvukom v reproduktoroch áut. Fanúšikovia sa môžu tešiť na veľmi špeciálny koncert vo festivalovom prostredí, ktoré Vítkovice zaručujú.

Inšpirácia koncertu pre autá prišla zo zahraničia a kapela Mirai na seba s realizáciou nenechala dlho čakať. „Oslovil nás jeden náš známý, jestli to nechceme zkusit a nám to přišlo jako skvělý nápad, který by se dal realizovat i různě po městech v Česku. V takovém měřítku to u nás ještě neproběhlo, ač třeba autokina už dávno frčí,“ hovorí Mirai. Areál Dolných Vítkovíc je pre takúto akciu ako stvorený, pretože disponuje obrou plochou, a navyše je to miesto, z ktorého sála festivalová atmosféra.

„Technicky to bude probíhat tak, že budeme mít regulérní velkou stage se vší parádou a taky ledkové obrazovky, aby nás fanoušci viděli i z aut, které budou stát dál. Zvuk uslyší pouze přes rádiové vlny a koncert si musí naladit v autě. Když vystoupíte z auta, čemuž chceme i trochu zabránit, vlastně nic neuslyšíte. Je to principiálně jako silent disco, kde máte na mejdanu sluchátka, a když si je sundáte, vidíte jen kroutící se tanečníky v tichu,“ približuje koncert Mirai.

Kapela Mirai si uvedomuje, že sedieť niekoľko hodín v aute nie je  úplne komfortné, a preto upraví i časový plán akcie. Predkapelu si fanúšikovia užijú maximálne 30 minút, a samotné vystúpenie Mirai bude mať 90 minút.  Začiatok koncertu je naplánovaný na 20:00.

Mirai
(Foto: Ondra Kudyn)

Vzhľadom k tomu, že ide o prvý "skúšobný" koncert pre autá prispôsobí tomu kapela aj výšku vstupného, ​​ktoré bude lacnejšie, ako na bežných koncertoch.

Vstupné / vjazdné za automobil je 200 Kč a vstupné za každú osobu je tiež 200 Kč. Kapacita je obmedzená, aby boli dodržané rozostupy a hygienické podmienky. „Zkrátka a dobře, mít na fesťáku auta nebo osoby je rozdíl,“ dodáva s úsmevom Mirai. Vstupenky sú na  www.tickethome.cz

Mirai
(Foto: Ondřej Pýcha)

Mirai Tour 2020

21. 10. Olomouc (vypredané) 22. 10 Olomouc - pridaný termín 24. 10. Karlovy Vary (vypredané) 29. 10 Zlín - pridaný termín 30. 10. Zlín (vypredané) 6. 11. Jablonec 14. + 15. 11. Krnov 20. 11. Pardubice - pridaný termín 21. 11 - Pardubice (vypredané) 22. 11. Plzeň (vypredané)

Redakcia NUlife.sk / Tomáš Karpel, Universal Music

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.