Dunaj od Jany Kirschner ako ho nepoznáte. Vypočujte si novú verziu bubeníka Mariána Slávku

Marián Slávka zverejnil vlastnú verziu piesne Dunaj od Jany Kirschner. Novinka výrazného bubeníka, klaviristu a skladateľa vychádza v rámci jeho projektu vLáska a bude súčasťou EP zloženého z piesní populárnych slovenských autorov, s ktorými Marián Slávka za uplynulé roky spolupracoval.

Nový Dunaj vznikal v domácom štúdiu aj skúšobni. V porovnaní s pôvodnou verziou, ktorú Jana Kirschner zložila pre film Ostrým nožom o nevyriešenej vražde študenta Daniela Tupého, pridali hudobníci okolo Mariána Slávku novú slohu, elektrické gitary a ďalšie vrstvy. Producentsky a kreatívne skladbu zastrešil Lukáš Duchovič a o mix sa postaral Filip Hittrich zo štúdia Pod povrchom. K Dunaju chystá kapela aj video a tiež skrátenú “radio” verziu.

Mariána Slávku môžete poznať z koncertov alebo albumov kapiel ako IMT Smile, Talent Transport či Longital a pravidelne vystupuje aj s Janou Kirschner alebo Dorotou Nvotovou. Vlastnému autorskému projektu vLáska sa venuje od roku 2017 a spoločne s hudobníkmi Lukášom Duchovičom a Martinom Šencom vydal dva albumy na značke Slnko Records.

Nová verzia skladby Dunaj od Jany Kirschner je prvou piesňou z pripravovaného EP Od vLásky z lásky. Slávka, Duchovič a Šenc na ňom ponúknu svoj pohľad na slovenskú populárnu hudbu a k aktuálnemu singlu pridajú ďalšie slovenské covery s vlastnou špecifickou náladou a zvukom.

Mariána Slávku s projektom vLáska môžete najbližšie vidieť naživo 2. mája v DK Zrkadlový Háj v Bratislave, kde vystúpi spolu so skupinou Teatro Fatal Jakuba Ursinyho.

VIAC INFO

Marián Slávka - Dunaj (stream): https://slnko.lnk.to/dunaj

Koncert v DK Zrkadlový háj 02.05.2024: https://www.ticketportal.sk/event/KLUB-ZA-ZRKADLOM-KUBO-URSINY-TEATRO-FATAL-MARIAN-SLAVKA-VLASKA

Marián Slávka na Facebooku: https://www.facebook.com/marianslavkavlaska

rNUlife.sk / TS, foto: M. Mlčúchová

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.