Šok pre fanúšikov kapely Lucie: Frontman David Koller oznámil odchod

Toto nečakal nikto: Rockový spevák a skladateľ David Koller šokoval na svojom Instagrame príspevkom, v ktorom oznámil, že odchádza z kapely Lucie. 

„Po dlhých úvahách som sa rozhodol, že odchádzam z Lucie. Hranie v Lucii bolo fajn a teraz sa chcem venovať predovšetkým svojej kapele a rodine. Pozdravujem všetkých fanúšikov,“ napísal frontman kapely.

Muzikant David Koller (63) rok zvažoval, že opustí kapelu Lucie! S kapelou zažil obdobie najväčšej slávy a ich obľuba stále trvá, napriek tomu sa rozhodol nebyť už ďalej jej členom. A čo viac - odchádza aj jeho syn Adam (37), ktorý v skupine hral na bicie. Foto: Marek Musil

Koller prišiel ku kapele v roku 1987 a odvtedy bol jej neodmysliteľnou súčasťou. Lucie však vznikla ešte dva roky pred jeho príchodom, avšak v rokoch 2004 až 2012 bola nečinná. K správe sa vyjadrila aj samotná kapela, ktorá uviedla: „Milí fanúšikovia, chceli by sme vám oznámiť, že David Koller sa rozhodol opustiť skupinu Lucie. Rozchádzame sa v dobrom a dohodli sme sa, že do konca letných prázdnin spoločne odohráme všetky zazmluvnené koncerty,“ píše sa vo vyhlásení kapely na Facebooku. Spevák to o chvíľu potvrdil na svojom účte na rovnakej sociálnej sieti.

Čo ale bolo skutočným dôvodom na jeho už druhý odchod? Koller skupinu opustil na prelome roku 2005 a 2006. „O jeho odchode som sa dozvedel rovnako ako ktokoľvek iný, z ČTK,“ povedal Robert Kodym (56). Teraz o tom aspoň členovia Lucie vedeli.

„Žiadny vyložene konkrétny moment v mojom rozhodnutí rolu nehral. Opustiť jednu kapelu a uvoľniť si tak v úvodzovkách ruky bola téma, ku ktorej som sa opakovane v minulom roku vracal. Zvlášť v momentoch, keď som súčasne skúšal a hral so svojou kapelou, s Lucie, k tomu prišlo skúšanie s Jasnou pákou, v hlave ďalšie nápady... Skrátka sedieť zadkom na toľkých stoličkách ma začalo vyčerpávať. Chcel by som robiť hudbu stále rád a naplno, nechcem tak šprintovať a robiť kompromisy, z ktorých potom nemám dobrý pocit,“ povedal v rozhovore pre headliner.cz David, ktorý popiera akékoľvek hádky a rozpory.

„Fungujeme stále rovnako, čo sa týka plánovaných akcií, ktoré nás spolu ešte čakajú. Na tom sa nič nemení. Na naše plánované turné v rámci festivalu Hrady sa teším. A aké sú medzi nami vzťahy? To asi nie je otázka len na mňa, ale ak mám hovoriť za seba, ja mám všetkých z kapely rád.“ Po jeho odchode bude Lucie ďalej pokračovať vo vystupovaní. „Je to predsa jeden zo scenárov, ktorý sa ponúka. Ku kapele Lucie budem ďalej naklonený, k tomu nemusím byť jej aktívny člen,“ tvrdí spevák a dodal, že s ním odchádza aj jeho syn, ktorý je bubeníkom. „Adam odchádza na základe vlastného rozhodnutia.“

Otázkou je, či speváka v kapele nahradí niekto nový? Je možné, že nikto, pretože veľa pesničiek spieva Robert Kodym a zostávajúci členovia Michal Dvořák (58) a P.B.CH. (59) ho skvele dopĺňajú.

rNUlife.sk / instagram, titl. foto: profimedia

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.