Gangwon 2024: Hudobným záverečným ceremoniálom sa končia olympijské hry mládeže po 13 dňoch súťaženia v zimných športoch

Po skončení súťaží na olympiáde mládeže sa v Kórejskej republike oslavovali výkony mladých športovcov a ďakovalo sa dobrovoľníkom.

Zimné olympijské hry mládeže Gangwon 2024 sa skončili dnes, vo štvrtok 1. februára slávnostným ceremoniálom oslavujúcim výkony športovcov a tých, ktorí prispeli k tomu, aby sa hry v Kórejskej republike stali nezabudnuteľným zážitkom. Na záverečnom ceremoniáli, ktorý sa konal na otvorenom námestí vedľa hokejového centra Gangneung uprostred slabého sneženia, sa zúčastnilo väčšina z 1 801 mladých športovcov spolu s niektorými z 1 984 dobrovoľníkov, ktorí boli ocenení za zabezpečenie úspechu štvrtej zimnej olympiády mládeže.

OFICIÁLNE VIDEO ZO ZÁVEREČNÉHO CEREMONIÁLU: https://www.youtube.com/live/q7STAqMQvTs?si=1Ioqv9IT9f8y6_DD

Vystúpenie zahŕňalo kórejského rappera Lee Young-jiho, ktorý vystúpil so skladbou 'Fire', K-tanečnú skupinu 1Million, miestneho DJa K.hertza, hrajúceho tanečné a K-popové hity a v neposlednom rade vystúpenie mládežníckeho zboru Gangneung.

Prezident MOV Thomas Bach, sám zlatý olympijský medailista, bol medzi davom, predtým ako vyšiel na pódium, aby poďakoval zúčastneným a povzbudil ich všetkých, aby si „užili párty“. Digitálny plameň uhasila skupina dobrovoľníkov a maskot Moongcho hádzajúci sneh. Prítomní si pozreli aj videozostrihy vrátane niektorých z najlepších momentov z 13 súťažných dní.

Športové vrcholy Gangwon 2024

Fanúšikovia Kórejskej republiky sa tešili aj tesne pred ukončením hier, keď hostiteľská krajina v posledný deň vyhrala až dve zlaté medaily, čím sa ich počet zvýšil na sedem.

Taliansko skončilo s najvyšším počtom zlatých celkovo (11), čím posilnilo talianske nádeje na úspešné športové vystúpenie na nasledujúcich zimných olympijských hrách v Miláne a Cortine v roku 2026.

USA mali celkovo najviac medailí (21).

Slovensko obsadilo v medailovej bilancii krajín 25. pozíciu, žiaľ bez zlatej. O slovenské medaily sa postarali strieborný krasokorčuliar Adam Hagara, bronzoví biatlonista Markus Sklenárik a lyžiar Andrej Barnáš.

Medaily získalo celkovo 30 krajín, pričom medzi nimi sa Brazília, Thajsko, Turecko a Tunisko vôbec po prvýkrát dostali až na zimné olympijské pódium mládeže. Prvé zimné olympijské hry mládeže, ktoré sa konali v Ázii, sa konali na 12 miestach v regióne Gangwon vrátane siedmich pôvodných miest používaných na zimných olympijských hrách v Pyeong Changu v roku c2018. Ďalším olympijským podujatím mládeže budú letné hry Dakar 2026 v Senegale.

Viac na: Gangwon 2024 | Winter Youth Olympic Games (olympics.com)

rNUlife.sk / prevzaté z olympics.com

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov
(1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.