Futbalová fanúšička zomrela na následky zranení pri bitke

Brazílska futbalová fanúšička zomrela na následky zranení, ktoré utrpela pred dvoma dňami počas bitky priaznivcov Palmeirasu a Botafoga. Dvadsaťtriročnú Gabrielu Anelliovú zasiahla do krku fľaša od piva.

23-ročná žena zomrela na srdcový infarkt potom, čo ju trafil neznámy páchateľ sklenenou fľašou do krku, keď čakala na vstup na brazílsky futbalový štadión.

Gabriella Anelli utrpela dva srdcové infarkty v nemocnici Santa Casa v São Paulu v pondelok, o čom jej rodina oznámila prostredníctvom sociálnych médií.

Gabriella stála v rade na vstup do Allianz Parque, keď sa fanúšikovia jej milovaného klubu Palmeiras pustili do potýčky s priaznivcami Flamenga v sobotnajšiu noc.

Podľa agentúry AP polícia už zatkla 26-ročného muža podozrivého zo spôsobenia smrteľných zranení. K incidentu prišlo, keď sa fanúšička Palmeirasu pokúšala dostať na štadión Allianz Parque v Sao Paule. Zápas dvoch popredných brazílskych tímov sa skončil remízou 1:1.

Leonardo Santiago, 26-ročný muž, podľa úradov v São Paulu hodil fľašu, ktorá ju zasiahla do krku.

Leonardo Santiago (na obrázku) čelí obvineniu z vraždy potom, čo hodil fľašu počas bitky s futbalovými fanúšikmi, ktorá zranila Gabrielu Anelli, keď čakala na vstup do Allianz Parque v São Paulu, Brazília, v sobotu. Anelli bola rýchlo prevezená do miestnej nemocnice, kde bola hospitalizovaná a zomrela v pondelok po utrpení dvoch srdcových infarktov.

Brat zosnulej, Felipe Anelli, bol medzi mnohými členmi rodiny, ktorí oznámili túto tragickú správu.

"Sú veci, ktoré sa dejú a sú nad naše chápanie," napísal. "Viem, ako si bojovala každú sekundu a vždy si bola bojovníčka. Hľaď na nás z neba a chráň našu rodinu."

"Len chcem, aby spravodlivosť bola naplnená. Človek s takými mozgovými bunkami by niečo také neurobil," povedal.

"Bolesť rodiny je nevyčísliteľná," napísala na sociálnych médiách Anelliho sesternica, Mariana Anelli. "Nemôžete uveriť v také zlo na tomto svete a spravodlivosť je tak slepá v Brazílii. Naša rodina si nezaslúži prejsť touto trumatickou smútkovou situáciou."

Podľa jej brata bola Gabriela Anelli dlhoročnou fanúšičkou klubu Palmeiras a vyrastala s klubom, chodila na zápasy so svojimi rodičmi i bratom. V detskom veku prekonala zdravotné problémy a podstúpila operácie srdca, pľúc a obličiek.

"Gabriela bola vždy moje svetlo, môj život, moje dievčatko; bojovníčka už od malička so zdravotnými problémami, bojovala až do posledného momentu na JIS," povedala jej matka, Dilcilene dos Santos.

Felipe a Gabriela ako veľkí fanúšikovia Palmeiras

Predstavitelia Palmeirasu ostro odsúdili celú udalosť. "Nemôžeme akceptovať, že mladá 23-ročná žena sa stala obeťou barbarstva na mieste, ktoré má slúžiť pre zábavu. Žiadame o urýchlené vyšetrenie celého prípadu poškodzujúceho imidž brazílskeho futbalu," uvádza sa v stanovisku klubu na sociálnych sieťach.

rNUlife.sk

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.