Svety sa zrazia, cestovanie v čase, resetovanie vesmíru. Film FLASH prichádza do kín

Film Flash prenáša obľúbeného hrdinu fanúšikov z komiksového univerza DC na strieborné plátno, priamo do diania nabitého akciou, prekvapivým humorom a dušou, spolu s toľko želanou superschopnosťou ohýbať čas… a meniť minulosť

Keďže sa tu stretávajú ikonické a milované DC postavy z viacerých časových osí – Batman, Flash, Supergirl a ďalší Batman (!) – a zároveň jeden z najväčších zloduchov kánonu v podobe samotného Generála Zoda z Kryptonu, tento film vyniká ako kinematografický skvost a pozdvihuje celý žáner vďaka vízii režiséra Andyho Muschiettiho.

Postava Flasha si takéto mimoriadne zaobchádzanie viac než len zaslúži. Vytvorili ju autor Gardner Fox a ilustrátor Harry Lampert a Flash sa tak prvýkrát objavil vo Flash Comics #1 na prelome rokov 1939 a 1940 ako hrdina „rýchlejší než myšlienka“. Neskôr, keď Fox a Carmine Infantino v roku 1961 spojili sily a vytvorili komiks Flash of Two Worlds, sa Flash stal prvou komiksovou postavou, ktorá sa zahrávala s multiverzom, keď sa Barry Allen zo „strieborného veku“ vrátil v čase, aby sa stretol s Jayom Garrickom „zlatého veku“. Táto vtedy revolučná myšlienka aj dnes zapĺňa príbehy a poháňa predstavivosť.

"Pre mňa to bolo pod celým tým obrovským akčným dobrodružstvom o čistote emocionálneho jadra príbehu. Ten príbeh má vo svojej podstate niečo veľmi emocionálne. Je to príbeh dieťaťa a jeho matky. Bez toho by sme nemohli postaviť vôbec nič. A presne toto vo filmoch hľadám, toto oceňujem a takýto typ filmov chcem robiť. A tento príbeh má nádherné emocionálne jadro. Dosť silné na to, aby sa z neho zrodilo dobrodružstvo takýchto rozmerov," povedal o filme režisér Andy Muschietti.

"Samozrejme, že nakrúcať film o superhrdinovi bol pre mňa návrat do detstva, lebo v tom období svojho života som bol s komiksami zžitý. Takže to pre mňa znamená veľa. Rovnako tak ma horor To spája s mojimi tínedžerskými rokmi. Túto knihu som celkom zjavne nosil vo svojom vnútri veľmi dlho. Flash ma vrátil do čias, keď som si kupoval komiksy, najmä o Supermanovi a Batmanovi, ale Flasha som takisto nevynechal. Je to pre mňa prekrásny nostalgický výlet a vdýchnuť Flashovi život bola pre mňa nádherná výzva," dodal Muschietti.

rNUlife.sk / Peter Gašparík, PR Continental film

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.