V Bešeňovej korunovali nových majstrov Slovenska v saunových rituáloch 

Saunový dóm vo Vodnom parku Bešeňová sa cez víkend premenil na súťažnú scénu. Najšikovnejší saunamastri z celého Slovenska v ňom predviedli svoje umenie a odborná porota vybrala najlepších z nich.  

Saunové rituály dodávajú tradičnému saunovaniu úplne iný rozmer. „Záleží vždy na šikovnosti a kreativite súťažiacich. Využívajú pritom uterák, ktorým distribuujú horúci vzduch na saunujúcich sa, rôzne arómy, ľad a samozrejme špeciálne choreografie spojené aj s hudbou a ďalšími efektmi. Je to doslova saunové divadlo a my sme radi, že si nachádza stále viac fanúšikov. Nielen medzi saunamastrami, ale aj medzi návštevníkmi nášho wellness,“ uviedol organizátor súťaže a zároveň porotca Peter Kolenčík

Medzi jednotlivcami zvíťazil a majstrom Slovenska v saunovom divadle sa stal Jean Colin Dora z Vodného parku Bešeňová. Víťazný saunový rituál predstavil jeho životný príbeh.  

Príbeh začína katastrofou na Haiti v roku 2010, kde som pri ničivom zemetrasení stratil množstvo priateľov a pomáhal pri záchrane zranených. Neskôr som sa rozhodol vycestovať za štúdiom na Slovensko, kde som nakoniec našiel okrem práce saunamastra aj svoju životnú lásku – dnes moju manželku a druhý domov,“ prezradil J.C. Dora, ktorý sa medzitým na Slovensku vypracoval na špičkového saunamastra a reprezentuje krajinu aj na MS. V kategórii single skončil druhý Marek Homza, tretí Patrik Kuzemka. 

kategórii tímov zvíťazila dvojica Marek Homza a Matej Brtko z Ružomberka. Ich rituál s názvom Posledná kvapka bol príbehom šamanov, ktorí vrátili na Zem vodu. Na druhom mieste skončili Patrik Kuzemka a Martin Segiň, tretie patrilo dvojici Emma Chládková a Bianka Iváková. 

Všetky predstavenia hodnotila 6-členná porota, ktorá si všímala profesionalitu vystúpení, techniky vírenia vzduchu, použité vône, spracovanie témy, emócie či kreativitu. Najlepší súťažiaci na prvých dvoch miestach si zároveň vybojovali postup na MS v Nemecku, tretí v kategórii single aj tím si vybojovali postup do semifinále MS, kde majú poslednú šancu zabojovať o účasť vo finále.  

Majstrovstvá Slovenska v saunových rituáloch 2022

"Liptov je horským regiónom nesmierne bohatým na termálne a minerálne pramene. Vďaka svojim vodným parkom je priam predurčený poskytovať kvalitné služby v oblasti vodnej zábavy ako aj relaxu a wellness. Sme preto veľmi radi, že práve u nás na Liptove sa konali tieto majstrovstvá a navyše naši domáci súťažiaci zabodovali a patrili k najlepším,“ uzavrela Darina Bartková, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV, ktorá patrila medzi partnerov tohto celoslovenského podujatia.   

Vodný park Bešeňová ako termálne srdce Liptova zorganizoval podujatie v Saunovom dóme. Ide o obrovskú saunu s kapacitou 100 osôb špeciálne vybavenú na organizovanie saunových rituálov s hudobnými a svetelnými efektmi. Saunový dóm bol prvou saunou svojho druhu na Slovensku a dnes je pravidelným miestom súťažných zápolení  a stretnutí tých najlepších saunamastrov nielen zo Slovenska ale aj z celého sveta.

rNUlife.sk / Marián Galajda, TMR

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.