Filmový festival v Cannes otvorí dobová dráma s Johnnym Deppom

Filmový festival v Cannes otvorí francúzska dobová dráma, v ktorej americký herec Johnny Depp stvárni kráľa Ľudovíta XV. V stredu to oznámili organizátori festivalu.

Film Jeanne du Barry režírovala francúzska režisérka Mawenn. Zároveň si zahrala aj hlavnú úlohu známej kurtizány z 18. storočia, ktorá si dokázala získať náklonnosť francúzskeho kráľa.

Film sa bude premietať v prvú noc festivalu v Cannes na francúzskom Azúrovom pobreží, teda 16. mája. V rovnaký deň ho začnú premietať aj francúzske kiná, tak ako je zvykom pri filmoch, ktoré festival otvárajú.

Ide o prvú významnú úlohu Johnnyho Deppa od súdu za ohováranie proti bývalej manželke Amber Heardovej, ktorá ho obvinila z domáceho násilia.

Na tohtoročnom festivale v Cannes, ktorý sa uskutoční 16. - 18. mája, sa predstaví aj viacero očakávaných hollywoodskych filmov. Svetovú premiéru tam bude mať napríklad Indiana Jones a nástroj osudu či najnovší film amerického režiséra Martina Scorseseho Killers of the Flower Moon s Leonardom DiCapriom a Robertom De Nirom. Scenár filmu vznikol podľa románu, ktorý bol do češtiny preložený pod názvom Krvavé prachy.

Úplný zoznam filmov premietaných na festivale bude zverejnený 13. apríla.

Festival de Cannes - International film festival for more than 75 years (festival-cannes.com)

rNUlife.sk / teraz

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.