Justin Bieber zrušil zvyšok svojho turné. Fanúšikovia ho tak neuvidia v Prahe ani vo Viedni

Kanadský spevák Justin Bieber zrušil zvyšok svojho turné Justice World Tour, v rámci ktorého mal vystúpiť aj v Prahe či vo Viedni. Umelec svoje koncerty už niekoľkokrát odložil kvôli zdravotným problémom, informoval server BBC News.

Na turné mal Bieber vystúpiť v Spojených štátoch, v Austrálii či Európe. Pražský koncert bol naplánovaný na 12. marca v O2 Aréne, viedenský na 24. marca vo Wiener Stadthalle.

VIDEO: Justin Bieber šokoval fanúšikov: Mám syndróm, ktorý mi paralyzoval polovicu tváre
Justin Bieber šokoval už v júni munulého roka svojich fanúšikov: Mám syndróm, ktorý mi paralyzoval polovicu tváre
Spevákovi zistili ochorenie, ktoré mu paralyzuje časť tváre
Nemôžem žmurkať ani sa usmiať, šokoval kanadský popový spevák Justin Bieber svojich fanúšikov. Na sociálnej sieti oznámil, že časť koncertov v rámci turné Justice World Tour, ruší. Ako priznal, je za tým ochorenie s názvom Ramsayho-Huntov syndróm, ktoré mu paralyzovalo polovicu tváre, a znemožňuje mu vystupovať. Zdroj foto: Ig/Justin Bieber

"Peniaze za zakúpené vstupenky Vám budú v najbližších dňoch automaticky vrátené na účet spoločností Ticketmaster alebo Ticketportal," píše sa na stránkach českej O2 arény.

Bieber bol objavený vo veku 13 rokov, keď nahrával svoje cover verzie známych hitov na Youtube. Bieber, ktorý sa narodil 1. marca 1994 v Stratforde v Ontáriu v Kanade slobodnej matke, bol na hudobnej scéne úplne neznámy, kým nezačal na svoj YouTube kanál nahrávať spomínané covre.

Bieber turné niekoľkokrát odložil. Vlani v lete fanúšikom povedal, že za to môžu zdravotné problémy. Spevák trpel ochrnutím tváre po prekonaní Ramsey-Huntovho syndrómu, ktorý je charakterizovaný tvárovou slabosťou alebo paralýzou lícneho nervu. "Dospel som k záveru, že musím urobiť zo svojho zdravia prioritu," uviedol v septembri spevák, keď oznámil ďalší odklad koncertov. K zrušeniu turné sa Bieber ďalej nevyjadril a nezdôvodnil ho.

Jeho Youtube videá si získali pozornosť manažéra a vyhľadávača talentov Scootera Brauna. Braun, na ktorého hlasový potenciál tínedžera jednoznačne zapôsobil, ho v roku 2008 upísal RBMG Records. Počas 2 rokov sa Bieber zmenil z neznámeho, obyčajného tínedžera na svetovú superstar. Jeho veľká nahrávacia zmluva s Usherom znamenala, že sa raketovo vystrelil k hviezde svetového formátu rekordnou rýchlosťou – v roku 2009 vydal svoj debutový album My World. Bieber sa začiatkom roka 2010 prebojoval do rebríčka Billboard Top 10 so svojím hitom „Baby“, v ktorom účinkoval aj rapper Ludacris. Nielenže mu tento singel vyslúžil obrovské uznanie po hudobnej stránke, ale zároveň ho upevnil ako tínedžerského srdcovku pre svoju mladú ženskú fanúšikovskú základňu. Teraz má dvadsaťosem rokov, vďaka svojim rekordným predajom tvorby a merchu a vypredaným turné má jeho hviezdny majetok od roku 2022 odhadovanú čistú hodnotu 285 miliónov dolárov. Všetci však vieme, že peniaze vám neprinesú len šťastie. Bieber je toho živým príkladom; môžete mať v banke milióny, ale to neznamená, že život bude úplne plynulý a bez problémov. A v jeho prípade sa jeho kariéra ani zďaleka nevyvíja iba idylicky...

ROZHNEVAL TISÍCKI FANÚŠIKOV

Rozzúrení fanúšikovia požadovali odpovede po tom, čo popová hviezda bola nedávno videná na párty so svojou očarujúcou manželkou, modelkou Hailey Bieber na londýnskom týždni módy.

„Môžeme mať dôvod,“ napísal jeden fanúšik pod príspevok Frontier Touring.

„Sklamanie po 15 mesiacoch čakania,“ povedal ďalší.

"Takže môže ísť von na párty so svojou ženou a cestovať do Japonska, ale nemôže sa obťažovať dokončiť svoje turné? Ale tiež začať nový album?" napísal ďalší.

"Som fanúšikom Biebera... ale toto je veľké tučné L... Zrušil viac turné, ako niečo reálne urobil," povedal ďalší z nich.

Justin zrušil celé svoje turné Justice World Tour už v septembri minulého roka kvôli problémom s fyzickým a duševným zdravím, len niekoľko týždňov po tom, čo sa vrátil na pódiá, keď sa zotavil z paralýzy tváre. V tom čase kanadská superstar urobila na svojom Instagram Story tvrdé oznámenia, keď poďakovala svojim fanúšikom za ich podporu počas boja s Ramsay-Huntovým syndrómom a vyhlásila, že sa musí pred opätovným koncertným vystúpením sústrediť iba na seba.

Napísal: „Začiatkom tohto roka som zverejnil informácie o svojom boji s Ramsay-Huntovým syndrómom, pri ktorom mi čiastočne ochrnula tvár. V dôsledku tejto choroby som nebol schopný dokončiť časť Justice Tour v Severnej Amerike." V júni popová hviezda prezradila, že sa bojí jesť po tom, čo utrpel dočasnú paralýzu tváre v dôsledku syndrómu Ramsay Hunt, len niekoľko dní po tom, čo bol nútený zrušiť koncerty na jeho Justice World Tour, a požiadal fanúšikov, aby sa za neho modlili.

Po vystúpení v Brazílii napísal: "Po tom, čo som zišiel z pódia, ma premohlo vyčerpanie a uvedomil som si, že teraz potrebujem dať svojmu zdraviu prednosť. Takže si teraz dám pauzu od turné. Budem v poriadku, ale potrebujem čas na oddych a zlepšenie.“

Justin pokračoval vo svojom svetovom turné v Taliansku 31. júla po takmer dvojmesačnej prestávke kvôli svojim zdravotným problémom a odohral celkovo sedem koncertov vrátane vystúpenia na Szigete v Budapešti, kde nepôsobil práve najlepším dojmom, a ktoré vyvrcholili 4. septembra s Rock In Rio.

„Po oddychu a konzultácii s mojimi lekármi, rodinou a tímom som odišiel do Európy v snahe pokračovať v turné. Odohral som šesť živých vystúpení, ale to si vyžiadalo poriadnu daň. Minulý víkend som vystupoval v Rock In Rio a dal som všetko, čo som mal, ľuďom v Brazílii."

Ramsay Hunt syndrome is a complication of shingles that can lead to facial paralysis
Ramsay Huntov syndróm je komplikácia pásového oparu spôsobená rovnakým vírusom ako ovčie kiahne (VZV), ktorý môže viesť k paralýze tváre. Vírus sa po rokoch nečinnosti reaktivuje a spôsobuje zápal a podráždenie tvárových nervov. VZV je neškodný, pokiaľ nie je reaktivovaný a ak sa tak stane, objavia sa nové príznaky. Vírus môže byť reaktivovaný, keď je imunitný systém oslabený a je menej schopný brániť sa infekcii. Stres je často jeho spúšťačom.

rNUlife.sk

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.