Calum Scott rozplače a roztancuje slovenských fanúšikov

Na Slovensko po roku opäť mieri anglický spevák a skladateľ Calum Scott, známy aj vďaka účasti v súťaži Britain’s Got Talent z roku 2016. V bratislavskom MMC vystúpi v pondelok 1. mája 2023. Vstupenky sú v predaji na portáli listocheck.sk.

Rok 2016 a vlastná verzia piesne „Dancing on My Own” odštartovala kariéru Caluma Scotta, keď získal titul najpredávanejší singel v Británii. Jeho prvý album z roku 2018, široko uznávaný „Only Human,“ sa dostal na prvé miesto v rebríčku albumov iTunes v 21 krajinách po celom svete. Calum predal milióny albumov a jeho najväčší hit presiahol miliardu prehraní na hudobnej platforme Spotify. Talentovaný spevák spolupracoval aj s Leonou Lewis na vydaní singla „You Are the Reason“. Dnes patrí Calum Scott k absolútnej špičke interpretov.

Na bratislavskom koncerte zaznejú jeho naslávnejšie hity z prvého albumu, ale diváci sa môžu tešiť aj na skladby z jeho ostatnej platne, ktorú nahral pred rokom.

„Bridges“ je druhým štúdiovým albumom Caluma Scotta, ktorý vyšiel 17. júna 2022 vo vydavateľstve Capitol Records. Predchádzalo mu päť singlov: Biblical, Rise, If You Ever Change Your Mind, Heaven a Boys in the Street. Na podporu albumu sa vydal Calum na prebiehajúce svetové turné, ktoré začalo v Severnej Amerike v júli 2022.

Skladby majú témy odolnosti, pričom spevák hovorí, že skladbu „Rise" napísal počas kovidového lockdownu, keď bol naozaj na dne. O skladbe „Biblical" Calum povedal, že je o láske biblických rozmerov, ktorá presahuje všetkých a všetko.

Koncerty Caluma sú veľmi emotívne, pretože samotný spevák emocionálne prežíva svoje vystúpenia a pri svojich klavírnych baladách sa neraz rozplače a naopak, tie rytmické si užíva na pódiu ako sa len dá.

Calum spieva svoje naliehavé piesne v silnej interakcii s divákmi. Pri skladbách „Cross Your Mind,“ „Biblical,“ a „Flaws“ obecenstvo povzbudzuje, aby prijali všetky ich nedokonalosti. Pieseň „Bridges“ pojednáva o jeho najtemnejšom období života, keď uvažoval o tom, že si vezme život. V skladbe „No Matter What“ sa Calum vyrozpráva o svojom coming oute pred jeho matkou.

Multiplatinový spevák a skladateľ má za sebou svoje najväčšie turné po Európe a Spojenom kráľovstve a v tomto roku sa vracia na dosky koncertných pódií.

Calumova nákazlivá energia a interakcia s publikom sú vždy pomyselným vrcholom koncertného zážitku. Mnohí fanúšikovia žiaria šťastím z toho, ako šťastne na pódiu Calum pôsobí - v kontraste so smútkom jeho piesní.

Scény a kulisy jeho koncertov su minimalistické, ale fungujú na diváka ako lepidlo, pretože Calumov silný hlas sa premieta do každého centimetra koncertnej sály. Jeho šesťčlenná kapela je zárukou hudobnej virtuozity. Calumove koncerty sú emotívne vystúpenia, a návštevníci sa mu za nich vždy odvďačia láskou a podporou.

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.