Vo veku 79 rokov zomrela herečka Inna Čurikovová, známa z filmu Mrázik

Vo veku 79 rokov zomrela v sobotu ruská filmová a divadelná herečka Inna Čurikovová. Informovala o tom spravodajská stanica Meduza s odvolaním sa na vyhlásenie moskovského divadla Lenkom, v ktorom umelkyňa pôsobila.

Čurikovová sa narodila 5. októbra 1943 v meste Belebej, ktoré sa nachádza v Baškirskej republike. Na filmovom plátne debutovala ako tínedžerka v polovici 50. rokov. Preslávila sa ako rozmaznaná a škaredá dcéra Marfuša v rozprávke Mrázik (1964).

Čurikovová bola vydatá za ruského režiséra Gleba Panfilova, ktorý ju obsadil do viacerých filmov. Medzi jej významné snímky patria Chodím po Moskve (1963), Jeden navyše (1965), Začiatok (1970), Prosím o slovo (1975) či Rebro Adama (1993).

https://youtu.be/FGOQUQnQHGM

Herečka bola laureátkou mnohých festivalových a štátnych cien. V roku 1991 sa stala národnou umelkyňou bývalého Sovietskeho zväzu. Posledná rozlúčka s herečkou sa uskutoční 17. januára v divadle Lenkom. Pochovaná bude na Trojekurovskom cintoríne v Moskve.

rNUlife.sk / teraz

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.