JURAJ HNILICA A JEHO NETYPICKÁ VIANOČNÁ PIESEŇ, KTORÁ V SEBE NESIE  ÚPRIMNÉ POSOLSTVO ZMIERENIA

10.12.1901 boli udeľované prvé Nobelove ceny a jednu z nich si vyslúžil aj Jean Henri Dunant, ktorý bol ocenený za mier. Bol spoluzakladateľom Červeného kríža a práve na jeho posolstvo nadviazal spevák a skladateľ Juraj Hnilica, ktorý v tento symbolický dátum vydal svoju netypickú, vianočnú pieseň s názvom “Zmier”.

Pieseň bola nahratá počas letného koncertu, ktorý sa odohral v záhrade Slovenského národného múzea v Martine a samotná nahrávka piesne nemala ani vzniknúť, ako poznamenal tvorca videa Tomáš Bartalos.

“Išlo o prídavok piesne, ktorý som nečakal. Mal som natáčať iné piesne a všetky veci som mal už zbalené. V okamihu, keď som zistil, že ide byť ešte jeden prídavok, rýchlo som vybral kameru a niečo natočil. Netušil som, že z toho vyjde taký krásny počin.”

“Hovorí sa, že spontánne veci a okamihy sú tie najkrajšie. Táto pieseň je akousi mojou mantrou na tento rok. Celé dianie okolo nás sa mení z momentu na moment a tak aj vznikla táto skladba. Úplne nečakane a preto si ju vážim oveľa viac. Nesie v sebe moju úprimnú túžbu po lepšom svete. Svete, kde bude rozkvitať láska, porozumenie a mier. Skrz jej posolstvo by som veľmi rád aspoň malou troškou prispel k lepšiemu zajtrajšku a poprial všetkým bytostiam našej milovanej Zeme krásne sviatky.” dodal Juraj Hnilica.

rNUlife.sk / TS Zdroj: Jozef Dančík, manažér Juraja Hnilicu

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.