Letný koncert klasickej hudby na pôde rezortu diplomacie otvoril letnú sezónu

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok včera (1. júla 2022) otvoril na nádvorí Palugyayovho paláca Letný koncert klasickej hudby.

„Kultúra ľudí zbližuje, umožňuje preniesť si do bežného života pozitívne emócie, je dôležitým diplomatickým nástrojom, keďže kultúrnou diplomaciou možno našu vlasť pozitívne predstaviť, reprezentovať a urobiť ju zapamätateľnejšou. Verím, že sa to dnes podarilo,“ zdôraznil minister I. Korčok na záver podujatia.

Tento rok svoje umenie predstavili významní slovenskí operní sólisti, úspešne pôsobiaci nielen na domácej, ale aj na medzinárodnej scéne – Mariana Sajko a Ondrej Šaling. V podaní sólistov, ako aj členov Bratislavského chlapčenského zboru, za klavírneho sprievodu Dany Hajóssy a Ondreja Olosa, zazneli viaceré známe árie a skladby významných operných skladateľov.

Druhého ročníka koncertu sa zúčastnili členovia diplomatického zboru, osobnosti verejného, spoločenského a kultúrneho života, ako aj účastníci druhého ročníka Letnej školy diplomacie Štefana Osuského.​

rNUlife.sk / Komunikačný odbor, Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.