Programová skladba Folklórnych slávností pod Poľanou je pripravená

Programová skladba 55. ročníka Folklórnych slávností pod Poľanou v Detve je pripravená. Pre médiá to potvrdil primátor mesta Ján Šufliarský s tým, že detvianske folklórne súbory sa predstavia v niekoľkých programoch festivalu.

Pripomenul, že domáci folkloristi tvoria súčasť uvítacieho podujatia s názvom Vitajte v Detve. Ďalej budú v detskom a aj tanečnom programe. Hudobný s názvom Muzikantské majstrovstvo naprieč generáciami pripraví autor Jaroslav Hazlinger. Podpolianske folklórne súbory tiež podľa primátora vystúpia aj v záverečnom pásme, ktorý nazvali Sviatok pod Poľanou.

Ako dodal, v súčasnosti autori predstavení spolupracujú s jednotlivými folklórnymi kolektívmi na výbere programových vstupov. „Okrem kolektívov z Detvy a Podpoľania na slávnostiach dostanú priestor aj účinkujúci z iných regiónov, najmä z Banskobystrického kraja,“ podotkol primátor Detvy.

"Folklórne slávnosti pod Poľanou v Detve sa v roku 2020 a ani vlani pre pandémiu nového koronavírusu neuskutočnili. Jubilejný 55. ročník sa tento rok uskutoční 8. až 10. júla," uviedla predsedníčka programovej rady slávností Anna Ostrihoňová.

54. Folklórne slávnosti pod Poľanou v Detve 2019

Prvý ročník Podpolianskych folklórnych slávností, v súčasnosti Folklórnych slávností pod Poľanou, sa uskutočnil v priestoroch detvianskeho kúpaliska "Štrand" v roku 1966. V roku 1967 sa slávnosti presunuli do priestorov súčasného amfiteátra, kde bolo najskôr jednoduchšie javisko a hľadisko. Väčšia scéna súčasného amfiteátra je v Detve od roku 1976.

rNUlife.sk / tasr

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.