Fešáci vydávajú najúspešnejšie albumy s doposiaľ nevydanými bonusmi prvýkrát na CD

Vlani zaznamenala legendárna česká kapela Fešáci niekoľko významných výročí. Kvôli protipandemickým  opatreniam posunula oslavy na tento rok a výsledok stojí za to. Najpredávanejšie a najpopulárnejšie albumy tejto skupiny neboli v predaji niekoľko dekád. Teraz vychádzajú Fešáci 2000 (1980) a Hvězda Countryon (1990) v remasterovanej edícii ako 2CD s bonusmi, ktoré doposiaľ ešte nikdy nevyšli. Pri tejto príležitosti plánuje kapela online koncert 21. apríla z kinosály v Ústí nad Labem.

Počas streamovaného koncertu Fešáci spolu so svojimi vzácnymi hosťami tento dvojalbum pokrstia a vyžrebujú jedného víťaza zo všetkých, ktorí si zakúpili elektronickú vstupenku na koncert. Výherca získa podpísané nové dvojcédé. O tom, že Fešáci sú stále aktívnou kapelou, ktorá sa teší obrovskej popularite, svedčí i pripravovaný koncert vo veľkej sále Lucerny naplánovaný na 21. októbra tohto roka.

„Radi by sme vás s Fešákmi pozvali na naše už druhé online predstavenie, ktoré sa uskutoční vo virtuálnom priestore a bude premietané priamo do vašich obývačiek. Tentokrát to bude jarné predstavenie, ktoré ponesie názov Jarní zpráva, podľa obľúbenej piesne Tomáša Linku. Pozveme i nášho kamaráta Rosťu Fišera, ktorý zaspieva piesne Michala Tučného, a tiež našu bývalú členku a speváčku Hanku Mladou, ktorá zaspieva svoje slávne Fešácke piesne. Koncert bude opäť uvádzať moderátor Country radia Pavel ‚Bezi‘ Bezouška,“ pozýva na koncert kapelník Tonda Kny.

Fešáci 2020, Petr Berounský

Albumy Fešáci 2000 (1980) a Hvězda Countryon (1990) mali okrúhle výročia a kapelník a kompilátor Antonín Kny ich doplnil o bonusy so spomienkami na bývalých členov súboru a pripomienkou, že Tomáš Linka nedávno oslávil 75. narodeniny. Okrem jeho skvelého spevu a hry na fúkaciu harmoniku tu nájdete tiež všetky ďalšie zásadné sólové hlasy spojené s históriou skupiny.

Fešáci, Michal Tučný

Michal Tučný, Pavel Brümer, Robert Moucha, Jindřich Šťáhlavský, Radek Stanka, Hana Mladá, Erika Horká, Miloš Slezák, Jindřich Malík a samozrejme tiež Petr Novotný, to sú mená, ktoré si fanúšikovia na oboch diskoch vypočujú. Veľké hity i menej známe piesne, pri čom všetky spája vysoká kvalita spevákov, inštrumentalistov, skladateľov i textárov. Mnohé z toho sa na CD prvý i poslednýkrát objavilo pred mnohými rokmi, niečo dokonca nikdy, vrátane úplnej novinky Tomáša Linku s názvom „Sen“.

Fešáci 1990, Otto Dlabola

„Album Fešáci 2000 bol na vtedajšiu dobu veľmi nadčasový a zamýšľal sa nad tým, ako to bude vyzerať o 20 rokov (v roku 2000). Na tomto albume spieval ešte Michal Tučný, ktorý vzápätí z kapely odišiel. Do histórie českého country sa zapísal najmä piesňou „Paní má se má“, ktorú dodnes spieva Tomáš Linka. O 10 rokov neskôr vyšiel album Hvězda Countryon, z ktorého sa predalo obrovské množstvo. 40 a 30 rokov po vydaní oboch albumov sme sa rozhodli, že piesne vydáme znova, ale v remasterovanej podobe, teda s vylepšeným, krištálovejším zvukom a v jednom balení,“ dodáva o aktuálnej reedícii Tonda Kny. Starostlivý zvukový remastering, obal s využitím variácií na ten ikonický z roku 1980 a booklet plný fotografií, na to všetko sa môžu priaznivci tešiť v novej reedícii dvoch zásadných albumov s bonusmi. Dokonalá spomienka a vyše 40 piesní zo zlatej éry pôvodom svetovej i českej špičkovej country hudby.

Fešáci 1979, Ladislav Chmel

FB Fešáci: www.facebook.com/profile.php?id=100063589957994

Predpredaj vstupeniek: www.ticketportal.cz/event/FESACI-JARNI-ZPRAVA-Jarni-koncert-LIVE-STREAM

rNUlife.sk / Adriána Čahojová, SUPRAPHON

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.