JDI DOMŮ IVANE! RYBIČKY 48 PREDSTAVUJú ALEGORICKú SKLADBU INŠPIROVANú PieSňou Z ROKU 1968

Česká rocková stálica, kapela Rybičky 48, si pre svojich fanúšikov pripravila úplne nový singel s názvom Jdi domů Ivane. Ako už je u rodákov z Kutnej Hory zvykom, piesňou reagujú na aktuálnu situáciu s humorom sebe vlastným. Nielen najnovší satirický singel zaznie počas nabitého koncertného leta.

"To si takto žijete v dedine, hovorme jej napríklad Európa, a tam sú rôzni ľudia. Každý má svoje neduhy, ale vždy sa aj napriek nezhodám dohodnete. Potom je tu ale Ivan z východnej časti dediny, a to je čistý blbec a agresor, s ktorým sa dohovoriť nedá," hovorí frontman kapely Rybičky 48 Kuba Ryba o neskrývanej inšpirácii ruskou inváziou na Ukrajinu.

"Ak v tom vidíte nejakú paralelu, tak je to jedine dobre. Takto ma to napadlo. Inšpiráciou bola samozrejme pieseň z roku 1968 Dobře míněná rada aneb Běž domů Ivane," pokračuje Ryba o význame textu.

Hoci sa kapela nedrží žiadnych žánrových mantinelov, rocková vypaľovačks Jdi domů Ivane je prísľubom tvrdších piesní aj do budúcnosti. "Teraz máme obdobie, kedy budú vznikať tvrdšie rockové a punkrockové songy," sľubuje frontman.

V divokom videoklipe, ktorý vznikal v Hostinci U Kmoníčků tradične pod taktovou Ondřeja Soukupa, sa v hlavnej úlohe objaví aj herec, moderátor, ale aj starosta Řeporyjí a výrazná postava českého bulváru Pavel Novotný. Ten stvárňuje práve inkriminovaného Ivana. "Hľadali sme niekoho, kto zahrá skvele arogantné hovädo a Pavel nás napadol ako prvý. Viem, že je to šikovný a fajn človek, ktorý to skvele zahrá a rád si urobí srandu s nami," hovorí o spolupráci s Novotným Kuba Ryba.

Nákazlivý refrén si môžu fanúšikovia zaspievať s kapelou už onedlho. Po dlhej koncertnej pauze totiž čaká Rybičky 48 nabité leto, ktoré odštartuje už 7. mája na domácej pôde v Kutnej Hore. Na jeseň sa potom partia v zložení Kuba Ryba, Petr Lebeda, Michal Brener a Ondra Štorek predstaví 20. októbra v pražskej O2 Aréne s koncertom 20 rokov Rock'n'Rolu, Vy buzny.

"Osem mesiacov sme nehrali. Takže sa môžu fanúšikovia tešiť okrem veľkej a vylepšenej show na to, že to do nich tak naperieme, že po svojich neodídu. A odporúčam so sebou na koncert náhradné trenírky," uzatvára s úsmevom Ryba.

Rybičky 48, 2021 (Foto: Linda Orlik)

Všetky koncerty - ZDE.

rNUlife.sk / TS

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.