Do Prahy sa vráti legendárna Metallica. V Letňanoch na Prague Rocks vystúpia i Five Finger Death Punch

Pod šírym nebom v pražských Letňanoch už v júni odohrá svoj koncert v rámci jednodňového mestského rock festivalu americká kapela Metallica. Jedna z tých vôbec najúspešnejších metalových skupín všetkýách čias, ktorá umne prepojila tvrdú hudbu s melodickými gitarovými rífmi, sa na rovnaké miesto vráti po dvoch rokoch. Prague Rocks usporadúva česká pobočka nadnárodnej koncertnej agentúry Live Nation.

Koncert sa koná 22. júna 2022 na Letisku Letňanya okrem Metallicy sú ďalšími účinkujúcimi americkí metalisti Five Finger Death Punch, americká rocková kapela Red Fang, Steel Panther, S8NT ELEKTRIC a další. Vstupenky v cenách od 1990 do 3490 korun je možné koupit v sítích Ticketmaster a Ticketportal.

Na predošlých ročníkoch Prague Rocks vystúpili mimo iných legendy ako ZZ Top, Kiss, Ozzy Osbourne či Hollywood Vampires s hercom Johnnym Deppom ako gitaristom.

Metallicu v Letňanoch naposledy sledovalo v roku 2019 viac ako 70 tisíc fanúšikov. Rovnako ako o rok skôr v pražskej O2 aréne kapela zahrala okrem svojich hitov i Jožina z bažin prevzatého od Ivana Mládka. V prídavku Spit Out The Bone z obrazovky zažiarila i česká vlajka.

Metallicu založili v roku 1981 bubeník Lars Ulrich a gitarista a spevák James Hetfield, a za tých viac ako 40 rokov už stihli takmer všetko. Dokonca svetlo sveta uzrela aj ich vlastná whisky.

V začiatkoch sa inšpirovali kapelami Iron Maiden či Motörhead, už ich prvé skladby ale nezapreli, že Metallica nadväzuje aj na kalifornskú scénu divokého hardcorového punku. Obľubu získali v kalifornskom metalovom undergrounde svojím razantným tvrdým štýlom thrash metalom. Postupne sa z Metallicy stala jedna z najúspešnejších rockových kapiel prelomu tisícročia! Získali osem cien Grammy a celosvetovo predali vyše 110 miliónov nahrávok. V lete tohto roku sa vracia na turné a vystúpi iba na niekoľkých vybraných európskych festivaloch.

Z Las Vegas pricestuje na pražský festival kapela Five Finger Death Punch (USA), ktorá bola založená oproti Metallice len nedávno, v roku 2008, ale behom tejto relatívne krátkej doby stihla vydať už osem štúdiových albumov, ktorými sa dostala do povedomia väčšiny metalových fanúšikov. Charizmatický hlas speváka Ivana Moodyho, doplní Zoltan Bathory, Chris Kael, Charlie Engen a Andy James.

Steel Panther je americká glam metalová hudobná skupina z Los Angeles známa hlavne neslušnými a vtipnými textami, tiež prehnaným vystupovaním, ktoré pripomína paródiu na heavymetalovú hudbu a štýl osemdesiatych rokov. Steel Panther sa dali do kopy v roku 2000 v zložení Michael Starr (spevák), Satchel (gitarista), Lexxi Foxx (basgitara) a Stix Zadinia (bicie). Pochádzajú z epicentra rock n' rollu a etablovali sa ako popredná svetová party kapela, ktorá spája hardrockovú virtuozitu s paródiou a trestuhodne dobrým vzhľadom. Tri radové albumy, turné po celom svete, platinový status na You Tube a prestížne televízne vystúpenia, ako sú Jimmy Kimmel Live, Larry King Now a FOX NFL. Časopis Rolling Stone o nich prehlásil: "Steel Panther majú dôvod, prečo prekonali svoj pôvod cover kapely hrajúcej na Sunset Strip,".

S8NT ELEKTRIC je mladá päť členná hardrocková kapela z Los Angeles, ktorá je ovplyvnená všetkými druhmi rocku, alternatívou, a dokonca i discom. Silná zostava, v ktorej hrá i syn samotného Slasha z GnR – London Hudson na bicie, zahrá svoje parté na festivale Prague Rocks! 

Cieľom S8NT ELEKTRIC je inovovať rock n' roll pre 21. storočie, a preto sa vyznačujú ráznymi a nečakanými zvratmi vo svojich skladbách. Vydávajú jeden singel za druhým a S8NT ELEKTRIC si v tejto komplikovanej hudobnej scéne razia vlastnú cestu. Skupina vznikla iba v roku 2021 a jej zostavu tvoria Briana Carbajal - spev, Niko Tsangaris - sólová gitara, London Hudson - bicie, Eric Matt - rytmická gitara a Jack Kleinman -basgitara.

Posledným z hlavných vystupujúcich je americká rocková skupina Red Fang, ktorí sa do formácie spojili v roku 2005 v Portlande (US), a majú pre nás nachystaný výber toho najlepšieho z ich piatich štúdiových albumov, v rámci ktorých vznikli ich najznámejšie nahrávky “Wires” alebo “Prehistoric Dog”. Kapela odohrá v zložení Bryan Giles, Aaron Beam, David Sullivan a John Sherman.

VSTUPENKY

rNUlife.sk / LIVE NATION

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.