Cena Hermes Komunikátor roka pozná víťazov

Spojovacím prvkom výstupov bola tento rok olympijská tematika. Prispôsobila sa jej vizualita ročníka, tvar ocenení, ale aj výber moderátora Pavla Gašpara pre vyhlasovanie výsledkov. To sa napokon nieslo v upravenom režime. Organizátor sa rozhodol neuskutočniť pôvodne plánovaný slávnostný galavečer a ušetrené prostriedky radšej venuje na pomoc vojnou skúšanej Ukrajine prostredníctvom príspevku neziskovej organizácii Magna.

Najlepšie práce sme spoznali v 3 hlavných kategóriách

CENA VEREJNOSTI

Cena Verejnosti sa odovzdávala na základe hlasovania na webe cenyhermes.sk. Prvenstvo v sektore bankovníctvo získala 365 banka. Podkategóriu poisťovníctvo ovládla vôbec prvýkrát spoločnosť Kooperativa.

V kategórii telekomunikácie sa najviac darilo Slovak Telekom. Medzi obchodnými reťazcami sa na prvom mieste, podobne ako minulý rok, umiestnil Lidl. Najlepšiu komunikáciu medzi značkami automobilov má podľa verejnosti Hyundai. Hermes 2021 ocenil aj absolútneho víťaza ceny verejnosti, ktorý získal najviac hlasov naprieč všetkými kategóriami. Stal sa ním Lidl Slovensko.

KVANTITATÍVNY PRIESKUM

V sektore bankovníctvo si prvenstvo odnáša Slovenská sporiteľňa. Medzi automobilmi si najlepšie v roku 2021 počínala Škoda a sektor poisťovne ovládala Allianz-Slovenská poisťovňa. Podobne ako pri cene verejnosti si 1. miesto odniesol Lidl. Posledným sektorom kvantitatívneho prieskumu sú telekomunikácie. Tu zvíťazil Orange Slovensko. Zber dát a ich vyhodnocovanie v tejto kategórii mala na starosti spoločnosť MEDIAN.

CENA AGENTÚRY

V kategórii Cena agentúry o umiestnení rozhodovala odborná porota, zložená z garantov Hermes 2021. Aj v tejto kategórii bodovala spoločnosť Lidl Slovenská republika. Najvyššiu priečku obsadila v sektoroch najefektívnejšie využitie nových médií, interná komunikácia a inovatívny marketingový prístup.

KRÍZOVÁ KOMUNIKÁCIA A STAROSTLIVOSŤ O KLIENTA
V rámci subkategórie krízová komunikácia získala prvé miesto 365 banka. Ocenenie získala aj za najkrajší interiér predajného priestoru.

Najlepšou starostlivosťou o klienta sa môže pochváliť Tesco stores. Porotu o tom presvedčila práca Poctivá pekáreň. Najviac prihlášok bolo, tak ako aj po minulé roky medzi prácami, ktoré sa uchádzali o prvenstvo v podkategórii spoločenská zodpovednosť. Množstvo a kvalita prác v tomto prípade porotu presvedčila natoľko, že sa rozhodli udeliť až dve prvé miesta. Spoločnosti Coop Jednota Slovensko za projekt Jednotne ekologicky a spoločnosti Prvá stavebná sporiteľňa za projekt Predveď svoj talent a my ti pomôžeme splniť tvoj sen o vlastnom bývaní.

V mene autora projektu Miloša Ronca ďakujeme všetkým partnerom, garantom a v neposlednom rade aj zapojeným spoločnostiam. Už teraz sa tešíme zase o rok.

Video z oceňovania víťazov si môžete pozrieť aj na www.cenyhermes.sk

rNUlife.sk / TS

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.