Felix zvláda hudobný nástroj aj bez rúk: Na lesný roh hrá nohami! Pozrite sa ba to, ako to dokáže

Narodil sa bez rúk, no zvláda to, čo mnohí iní nedokážu. Felix Klieser (32) je virtuóz v hre na lesnom rohu. V rodnom Nemecku získal mnohé ocenenia, teraz sa prvýkrát predstaví aj v Royal Albert Hall v Londýne.

Napriek svojmu hendikepu začal Felix na tento nástroj hrať už ako štvorročný. Lesný roh má umiestnený na trojnožke a klapky ovláda prstami ľavej nohy. Vypracoval sa natoľko, že hráva so známymi hudobnými telesami a v roku 2014 bol ocenený prestížnou cenou Echo Klassik v Mníchovskej filharmónii. V roku 2017 hral v nemeckom parlamente počas spomienky na obete nacizmu.

V súčasnosti pôsobí ako rezidentný umelec v symfonickom orchestri v anglickom Bournemouthe. S týmto telesom sa predstaví v rámci tohtoročnej klasickej koncertnej sezóny BBC Proms, ktorá sa začne v júli. V Royal Albert Hall odohrá Mozartov koncert č. 4 pre lesný roh a na ďalší deň vystúpi pre ľudí so zdravotným postihnutím.

rNUlife.sk

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.