K rekordnej návštevnosti portálu kudyznudy.cz v roku 2021 prispeli aj Slováci

Cestovateľský portál agentúry CzechTourism www.kudyznudy.cz v pandemickom roku 2021 pritiahol historicky najvyšší záujem cestovateľov a výletníkov od svojho spustenia v roku 2004. Vlaňajšia návštevnosť prekročila 21,5 miliónov, čo je nárast o 14 percent, počet zobrazených stránok presiahol 60 miliónov (o 22 %). Množstvo užívateľov sa zvýšilo na 10,7 miliónov (medziročne o 16 %). Mobilnú aplikáciu Kudy z nudy – tipy na výlet používa viac ako 122 000 užívateľov a pravidelný týždenný newsletter s najlepšími tipmi na nastávajúci víkend odoberá 45 000 ľudí.      

O portál kudyznudy.cz v roku 2021 prejavili väčší záujem aj užívatelia zo Slovenska, medziročne stúpla ich návštevnosť webu o 30 %, čo predstavuje takmer 500 000 návštev a 364 000 užívateľov. Najvyšší nárast je evidovaný z Popradu, Prešova a Michaloviec, ale najviac prístupov bolo z Bratislavy, Žiliny a Banskej Bystrice. K väčšiemu záujmu o portál prispeli kampane slovenského zastúpenia CzechTourism v Bratislave, ktoré sa sústredili na prestížne online médiá či televíziu RTVS.     

„Na stránke Kudy z nudy – Do lázní za zážitky a zdravím sme vlani zaistili bezproblémové sťahovanie štátnych voucherov do kúpeľov a novo aj pri všetkých výletných cieľoch ponúkame možnosť vyhľadávania dopravného spojenia cez OneTicket a IDOS. Naša aplikácia Kudy z nudy – tipy na výlety novo ponúka napríklad panel vyťaženosti lokality a je dostupná aj v off-line móde v anglickom jazyku. Rozširujeme tak okruh jej užívateľov o cudzincov žijúcich v Českej republike,“ hovorí riaditeľ CzechTourism Jan Herget.       

Kudyznudy.cz je hlavným nástrojom agentúry CzechTourism na podporu domáceho cestovného ruchu. Počas minulého roka vzrástla aj aktivita na sociálnych sieťach (FB, IG, TW), kde bolo publikovaných viac ako 1400 príspevkov. Facebookový profil Kudy z nudy má aktuálne vyše 512 000 fanúšikov, profil na Instagrame cez 112 000 sledujúcich. Najúspešnejšími príspevkami facebookového profilu Kudy z nudy roku 2021 bola priehrada Les království s viac ako 3600 lajkami a tradícia adventných vencov.

Pavol Erdziak, rNUlife.sk

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.