V SNG sa končí výstava Erika Bindera

Slovenská národná galéria (SNG) avizuje finisáž výstavy Avatsýv. Labyrint Erika Bindera. Od jari tohto roku mohli jej návštevníci nahliadnuť do sveta tvorcu vo svojom prostredí, v labyrinte vlastného života, v ktorom sa snaží zorientovať. Multimediálna a mnohovrstevnatá výstava, ktorá je do veľkej miery autobiografická a špecificky reaguje aj na súčasnú spoločenskú situáciu, sa skončí v nedeľu 31. októbra.

Erik Binder patrí k umelcom, ktorí si dávno uvedomili, že materializmus je zúfalo nedostatočný a snažia sa vidieť aj druhú stranu vecí a hľadať ich rozšírené významy. Tendencie návratu k spiritualite umenia sú čoraz viditeľnejšie aj v globálnom umeleckom svete a zodpovedajú aj časom kríz a napätia.

Snímka obrazovky 2021-10-22 o 14.45.53.png

V nedeľu 31. októbra o 16:00 pozývame na Finisáž výstavy, kde vás čaká záverečný kurátorsko-autorský sprievod výstavou s Luciou G. Stach a Erikom Binderom. Sprievod doplní multimediálne predstavenie skladateľa a interpreta Fera Királya 2ᶺ33 (čítaj: dve na tridsiatu tretiu), ktoré je vizuálno-zvukovou štúdiou dát - kódovanej informácie.

Vernisáž výstavy
Avatsýv. Labyrint Erika Bindera sa v pandemickom roku 2020 dostal do programu SNG ako divoká karta v zlých časoch, v mnohom znásobila vklad. Ako výsostne súčasný projekt je roztriešteným obrazom (a zvukom) dneška, ktoré pozorujeme v rozbitom zrkadle krízy. V ruinách nachádzame svetlo a nádej.

Výstava je v posledný deň trvania otvorená do 20.00.

Počas trvania výstavy sa nám podarilo pripraviť viacero zaujímavých podujatí a programov. Niektoré z nich si môžete pripomenúť aj vďaka videám a audio záznamom. Nahliadnite aj takto do labyrintu Erika Bidnera!

rNUlife.sk /SNG

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.