Na Filozofickej fakulte UK otvoria výstavu fotografií Neskrývaná láska

Neskrývaná láska je názov výstavy fotografií Doroty Holubovej, na ktorých zachytila intímne portréty a rôznorodé príbehy LGBTI párov a rodín žijúcich na Slovensku. Vernisáž výstavy portrétnej série sa uskutoční v utorok 28. septembra v átriu Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Výstava bude prístupná aj pre verejnosť do 18. októbra. Médiá o tom za organizátorov informoval Michal Dudoň.

Hlavným cieľom série fotografií je podľa fotografky osveta spoločenského povedomia. Projekt má upozorniť na porušovanie ľudských práv a zvýšenie tolerancie širokej verejnosti voči LGBTI komunite. "Prostredníctvom 27 portrétov lesieb, homosexuálov, bisexuálov a transsexuálov, ktorí prežívajú spoločný život v šťastných vzťahoch a so svojim rodinami, sa ľudia môžu naučiť väčšej tolerancii a empatii," dodáva Dudoň s tým, že práve vďaka tomu môže byť LGBTI komunita akceptovanejšia v spoločnosti.

"Homosexualita tu vždy bola a stále bude. Jediné riešenie, ktoré existuje na vyriešenie ´problému´ s LGBTI komunitou je, že ju celá civilizácia bude akceptovať," hovorí Lukáš, ktorého portrét sa nachádza v sérii Neskrývaná láska. "Najťažšia je zrejme tá stála hrozba odmietnutia od iných ľudí, strach z fyzického ublíženia alebo právna či spoločenská nespravodlivosť," povedala Ema, ktorá sa do projektu zapojila s priateľkou. Súčasťou portrétov sú tiež citácie účastníkov.

"Zmena je nevyhnutná, hlas komunity LGBTI musí byť lepšie pochopený, keďže žijú úplne obyčajné životy ako ktokoľvek iný," tvrdí Dorota Holubová. Podľa autorky projektu a fotografky sa ľudia často obávajú neznámeho a strach je jedným z aspektov, ktoré spôsobujú negatívne názory na menšiny.

Fotografka Dorota Holubová predstavuje portrétnu sériu s názvom Neskrývaná láska, ktorá je venovaná slovenskej LGBTI komunite.

Vernisáž výstavy Neskrývaná láska fotografky a absolventky FiF UK Doroty Holubovej sa bude konať 28. septembra o 16:30 v átriu Filozofickej fakulty UK na Gondovej 2 v Bratislave. Vernisáže sa zúčastní aj veľvyslankyňa Holandska na Slovensku Gabriella Sancisi. Výstava bude v priestoroch átria prístupná aj pre verejnosť do 18. októbra. Ide o kolekciu intímnych portrétov a rôznorodých, výnimočných príbehov LGBTI párov a rodín žijúcich na Slovensku. Hlavným cieľom série fotografií je podľa Holubovej osveta spoločenského povedomia, upozorniť na porušovanie ľudských práv a zvýšenie tolerancie širokej verejnosti voči LGBTI komunite. Prostredníctvom 27 portrétov lesieb, gejov, bisexuálnych a transrodových ľudí ktorí prežívajú spoločný život v šťastných vzťahoch a so svojimi rodinami, sa ľudia môžu naučiť väčšej tolerancii a empatii.

Podujatie podporilo holandské veľvyslanectvo v Bratislave.

rNUlife.sk / tasr

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.