Krasinski to neplánoval, ale stalo sa: do kín prichádza Tiché miesto: Časť II

Megaúspešný hororový thriller Tiché miesto prichádza konečne so svojím pokračovaním, i keď pôvodne nemalo vôbec vzniknúť. Úspech prvej časti si však vyžiadal reakciu, ktorou je práve nečakané pokračovanie. V kinách ho môžete vidieť od 10. júna.

Tiché miesto nebolo filmom, ktorému by predpovedali úspech. Sci-fi tematika nelahodí každému, režisér známy skôr ako komediálny herec a pomerne komorná atmosféra ho predurčovali skôr na to, aby sa stal jedným z mnohých filmov. No udialo sa niečo nečakané a film si vyslúžil nevídané reakcie a obrovský úspech. Za réžiu, scenár, herecké výkony - ako u bežných, tak u odborných divákov. A to dokonca aj tých, ktorí žánrom thrilleru, hororu ani sci-fi neholdujú.

Abbotovci opúšťajú farmu

Nevie sa, odkiaľ prišli, ale okamžite po invázií na našu planétu sa postavili na vrchol potravinového reťazca. Reagovali na ľubovoľný zvuk a jeho pôvodcu bleskurýchle zlikvidovali. Abbottovci prežili aj preto, že sa kvôli najstaršej dcére všetci naučili komunikovať posunkovou rečou.

Lenže ani to im nakoniec nepomohlo, priamy stret s votrelcami neprežil otec rodiny Lee (John Krasinski) a matka Evelyn (Emily Blunt) zostala sama s tromi deťmi, z ktorých najmänšie je malé bábo, úplne sama. Pragmatickej Evelyn je jasné, že zostať nažive dokáže len s pomocou ostatných, ktorí prežili. A práve tu sa začína dej druhej časti Tichého miesta.

Abbottovci opúšťajú svoju farmu, ktorá bola vďaka systému pomerne prísnych pravidiel relatívne bezpečným miestom. Vydávajú sa na extrémne nebezpečnú cestu, na konci ktorej snáď čaká niekto, kto im pomôže.

Počas svojho putovania si však uvedomia, že rovnako veľké nebezpečenstvo ako od votrelcov z inej planéty, im môže hroziť aj od vlastných ľudí, ku ktorým upínali všetky svoje nádeje na záchranu…

Režisér John Krasinski napísal filmu scenár, ba v prvej časti si aj zahral otca rodiny Abbotovcov. “Pôvodne som vôbec nezamýšľal urobiť pokračovanie filmu,” povedal, “Príbeh nebol navrhnutý tak, aby sa z neho stali pokračovania. Ale sila sveta, ktorý sme vytvorilli, sa stala lákadlom, aby sme sa doňho pustili hlbšie a zistili, kam zavedie Abbotovcov ako rodinu.” Bola to práve sila rodiny a poukázanie na jej dôležitosť, ktoré Krasinskeho primäli, aby rolu v prvom dieli zobral. Diváci navyše viac ako pozitívne prijali fakt, že si zahral so svojou manželkou Emily Blunt, pre ktorú išlo o mimoriadne intímnu hereckú rolu. Ako ona, tak aj manžel, totiž pri filme mysleli na rodičovstvo zo svojho vlastného pohľadu - pohľadu rodičov, ktorí si tiež kladú otázky ohľadom bezpečia ich detí, ich výchovy a celkových rodičovských zdatností. “Nápad pokračovania bol o rozšírení metafory rodičovstva, kam sa až s tým dá zájsť, objavovanie prirodzenej evolúcie, ktorá nastáva, keď vaše deti opustia bezpečnosť domova a vyrazia do sveta,” predstavuje konkrétnejší zámer Krasinski.

Viac na : http://cinemart.sk

rNUlife.sk / Perla Žinčíková, PR

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.