Pražská kapela Evelynne sa po dlhej pauze vracia na scénu singlom s klipom Purple Haze

Evelynne zaujali ešte v roku 2012 debutom Anonymity, počas dvoch rokov vystúpili na popredných českých festivaloch, odohrali sólové a support koncerty doma a v zahraničí, vydali druhý album Identity pod producentskou taktovkou Borisa Carloffa. V novembri 2014 sa pätica rozlúčila so svojimi fanúšikmi, jednotliví členovia odišli naberať skúsenosti do Austrálie, Kanady a Anglicka.

Po niekoľkých rokoch sa však znova zišli v skúšobni. "Za tú dobu každý z nás prešiel dlhú cestu a to ako v osobnej, tak i v hudobnej rovine. Spoločná hudobná tvorba nám veľmi chýbala. Pred dvoma rokmi sme sa zišli plní nápadov a chuti tvoriť nové veci," hovorí basgitarista Milan Paula.

Kapela Evelynne nabrala nový smer, kladie dôraz na dedičstvo gitary okorenené synth popom 70. a 80. rokov či indie rockom. Formácia aktuálne spracovala desiatku nových trackov. K spolupráci prizvali producenta Lukáša Chromka (Airfare, Ewa Farna), hneď tri single aj s videoklipmi plánuje zverejniť už tento rok. Prvým počinom je novinka Purple Haze.

"Veríme, že si naši fanúšikovia nový zvuk kapely obľúbia. Štýlovo sme sa vždy vyvíjali, ako to asi aj má byť. Tentoraz sme upustili od screamov, trochu to zvukovo vyčistili a nahodili retro vibe 80´s, čo nás aktuálne strašne baví," dodáva frontman Roman. So zmenou žánru prišli aj zmeny na postoch v kapele. Evelynne teraz tvorí štvorica zložená zo speváka a zároveň gitaristu Romana Doležala, gitaristu Martina Mola, basgitaristu Milana Paula a nového bubeníka Honzu Frimla.

Kvôli aktuálnej situácii boli podmienky pre natáčanie klipu dosť limitujúce, no i napriek tomu kapela prišla s originálnym nápadom a rozhodla sa pre spoluprácu s filmovým grafikom Václavom Žemlou, ktorá dopadla výborne. Evelynne využili ľudoprázdne ulice Prahy, do ktorých vložili postavu tanečníka, ako v týchto časoch toľko potrebné stelesnenie živej hudby a pozitívnej energie

rNUlife.sk / Anna Mašátová, PR

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.