Česká speváčka Moonshye vydala debutový album

Speváčka a skladateľka Moonshye pochádza zo Sliezska, kde mala vždy blízko k Poľsku. Tam tiež strávila niekoľko rokov v inšpiratívnom prostredí filmového mesta Lodž, kde v roku 2017 začala sólovo vystupovať. Po návrate do rodných Beskýd pokračuje v koncertovaní v Čechách aj v Poľsku.

V roku 2018 si ju všimli organizátori Opole Songwriters Festivalu a o rok neskôr potom vystúpila na festivale Soundrive v Gdaňsku. Predstavila sa tiež nórskym poslucháčom pri príležitosti premiéry Kr. filmu Tsantsa, pre ktorý zložila hudbu. Vlani ju mohli návštevníci počuť na festivale Cool v plote. V prvý deň tohto roka vydala debutový album Curtain of the Moon. Kolekciu desiatich piesní spája žánrová neuchopiteľnosti s prvkami world music a alternatívneho folku, rozmanitosť hlasového výrazu, jednotlivých atmosfér piesní a hudobných nástrojov.

O svojej inšpirácii Moonshye hovorí: "Vo svojich piesňach hľadám krásu ľudskej duše prostredníctvom symbolov z prírody. Snažím sa zachytiť jej jasné aj temné stránky, túžby i momenty povznesenie a precitnutie. Najlepšie to ilustrujú dve skladby - titulná Curtain of the Moon je inšpirovaná Mesiacom, fascinuje ma jeho premenlivosť a to, že je často jeho krása naším očiam ukrytá. Pieseň Garden je potom o hľadaní tejto skrytosti - toho, čo nevidíme. Duša je ako rozmanitá záhrada, po ktorej sa môžete prechádzať, ale tiež sa v nej stratiť. A niekedy v tej tajuplnej záhrade objavíte niečo, čo vás prekvapí."

Moonshy na albume okrem spevu vystupuje s gitarou, Array mbirou a Charango. K spolupráci si prizvala niekoľko vynikajúcich hudobných hostí, a to multiinštrumentalistu Pavla Šmída, ktorý je zároveň producentom albumu a Joannu SzczęsnowiczDaniela Šoltisa - bicie, Tomáša Lišku - kontrabas, Antonína Fajtu - syntetizátory, Vladimíra Prouza - elektrická gitara, Pavla Cingla - husle, Martina Piro - water Calabash a Štefana Podrazila - činely. O mix albumu sa postaral Vojtěch Svatoš, mastering spravil Deaf Wizard.


rNUlife.sk / Moonshye

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.