S eGOV LÍDRAMI či s ANTICOVIDOVOU HMLOU je Kongres ITAPA počas corona kríz prvý kongres, ktorý nebude len online!

Okrem atraktívneho programu a top spíkrov príde s novinkou - inteligentnou antivírusovou hmlou. Tento rok bude mať kongres až tri dni, pričom prvý deň bude v znamení inteligentného priemyslu, digitálneho zdravotníctva a reforiem na Slovensku. Druhý deň budú rezonovať témy eGovernmentu s ich novými lídrami a záverečný deň venuje ITAPA pozornosť kybernetickej bezpečnosti. Aktuálny termín potvrdili už pozvaní hostia - strojca estónskeho eGovernmentu Taavi Kotka, podpredsedníčka vlády Veronika Remišová, podpredseda vlády Richard Sulík, minister financií Eduard Heger, bývalý minister financií a reformátor Ivan Mikloš, splnomocnenec Úradu vlády ČR Vladimír Dzurilla a desiatky ďalších spíkrov z verejnoprávneho a firemného zázemia zo Slovenska aj zahraničia.

Kozmické patenty NASA, technológie izraelskej armády, ale aj slovenská vynaliezavosť. To najlepšie zo sveta sa spojí na podujatí ITAPA, aby vzniklo dokonalé corona-free prostredie. Aby sme dokázali, že sú to technologické inovácie, ale aj zodpovednosť nás všetkých, ktorá dokáže poraziť COVID-19. A preto vďaka nápadom a vzájomnej spolupráci pripravíme na ITAPA 2020 prostredie, v ktorom vírus nemá najmenšiu šancu.

Keďže cítime zodpovednosť za všetkých našich účastníkov a spíkrov, posúvame kongres do, veríme, bezpečnejšieho obdobia. Tohtoročnú ITAPA pripravujeme hybridnou formou – atraktívnou kombináciou fyzického a online eventu, pričom bezpečnosť účastníkov bude pre nás absolútnou prioritou - tu predstavíme eventovú novinku. Máme úprimný úmysel ukázať, že aj pri nepriaznivejších podmienkach sa dá bezpečne žiť a naplno tvoriť,“ hovorí Dana Kršáková, riaditeľka ITAPA.

ITAPA sa oproti pôvodným plánom posunula o mesiac, čo znamenalo čas na prepracovanie anticovidových opatrení a o to bude ITAPA bezpečnejšia! Využije viaceré bezpečnostné opatrenia v súlade s platnými režimovými nariadeniami tak, aby sa účastníci kongresu cítili neohrozene a komfortne. Jedným bude aplikovanie novinky -  inteligentnej suchej hmly, ktorá dokáže dezinfikovať vzduch priamo v priestoroch kongresu, čím do niekoľkých sekúnd zničí možné prítomné vírusy. Inteligentná hmla je tvorená malými kvapôčkami dezinfekčnej substancie.

„Častice minerálov v inteligentnej hmle spôsobia, že sa vírus pri kontakte s nimi vďaka osmóze doslova „usuší“,“ vysvetľuje šéf a spoluzakladateľ ITAPA Michal Ivantyšyn. Táto hmla je úplne neškodná pre ľudí a nijako ich neobmedzuje v činnosti. Dezinfekčný roztok, ktorý využíva, je totiž čiastočne elektrolýzou rozložená soľ rozpustená vo vode. Bude sa ním dezinfikovať aj povrch tela, rúk a predmetov. „Samozrejme plánujeme v rámci dodržania protipandemických opatrení testovať účastníkov aj v tom čase legitímnymi a dostupnými testami na COVID-19. Spolu s aplikáciou inteligentných riešení chceme takto vyslať signál k bezpečnej kreativite. Že možno netreba plošne zatvárať prevádzky a podujatia, ale skôr hľadať  inteligentné východiská a spájať sa v efektívnej spolupráci, “ dodáva Ivantyšyn.

 
Kontrola symptómov a dezinfekcia rúk. Ihneď pri vstupe účastníkom zmeria teplotu prístroj SANOstation. Vďaka najmodernejším snímačom je meranie teploty rýchle a presné. SANOstation zastaví ľudí, ktorí majú teplotu nad 37,2 °C a tých, ktorí nemajú nasadené rúško. SANOstation zároveň vyzve ľudí, aby využili zabudovanú dezinfekciu rúk.
Testovanie účastníkov. Všetci prítomní účastníci a spíkri musia byť pretestovaní minimálne antigénovými testami priamo na mieste či dopredu zabezpečeným negatívnym výsledkom z testu účastníka nie starším ako 12 hodín pred začiatkom podujatia.
Inteligentná hmla. Priestory kongresu budú pravidelne dezinfikované inteligentnou suchou hmlou, ktorá prenikne do každého kúta priestoru. Generátory hmly budú udržiavať nasýtenie na úrovni, ktorá je najhoršia pre vírus. Suchá hmla nezvlhčuje povrchy, oblečenie, elektroniku ani papiere. Skladá sa z miniatúrnych kvapiek vody (menej ako 10 mikrónov), ktoré sa odrazia od každého povrchu a nezvlhčia ho. Hmla bude tvorená Dezanolom, elektrolýzou upraveným roztokom slanej vody, ktorý je pre ľudí neškodný, vírusy však eliminuje. Inteligentná hmla bude vo vstupných priestoroch, pri registrácií ako aj vo foyer pred prednáškovými sálami. Inteligentná hmla je produktom slovenskej vynaliezavosti, ktorú pre účastníkov pripravila spoločnosť Realtime Technologies SK, s. r. o. 
Molekulárny štít. Vytvorenie molekulárneho štítu zabezpečí ActivePure®, technológia patentovaná NASA, ktorá sa využíva na udržovanie sterilného prostredia na Medzinárodnej vesmírnej stanici. Technológia jednak filtruje a čistí vzduch v priestore kongresu, ale najmä na princípe fotokatalytickej oxidácie vytvára špeciálne molekuly – silné oxidanty, ktoré pri kontakte neutralizujú všetky patogény vrátane koronavírusov. Zariadenie tieto oxidačné molekuly pumpuje do priestoru. Človek je tak vďaka ActivePure® doslova obklopený neviditeľným molekulárnym štítom, ktorý ho chráni aj v prípade, ak sa stretne s infikovanou osobou. Technológia je úplne neškodná voči ľuďom, ale aj rastlinám. Na podujatí ITAPA bude takto upravený vzduch všade vrátane konferenčných sál a priestorov pre občerstvenie.
Dezinfekcia povrchov. Bude zabezpečená kompletná dezinfekcia povrchov priestorov, a to ako pred samotným podujatím, tak počas podujatia. Dezinfekciu v spoločných priestoroch zabezpečí tiež technológia ActivePure®, ktorá má schopnosť pomocou generovaných oxidačných molekúl eliminovať na všetkých povrchoch až 99,98 % patogénov. V priestoroch, kde ActivePure® nebude mať dosah (napríklad na toaletách), sa budú pravidelne ručne dezinfikovať povrchy. Mikrofóny sa budú dezinfikovať po každom použití.
Maska, ktorá neutralizuje vírusy. Všetci účastníci dostanú respirátor, ktorý nielen filtruje vzduch, ale aj neutralizuje pachy vďaka aktívnemu uhliu. Základom sú nanovlákna, ktoré odfiltrujú až 99,9 % vírusov. Respirátor FFP2 RespiPro Carbon pre účastníkov podujatia ITAPA zabezpečuje spoločnosť Respilon.

Kongres bude mať niekoľko obranných perimetrov, v záujme garancie bezpečného antivírusového prostredia. Predovšetkým, na samotné podujatie sa dostanú len pretestovaní účastníci, ktorí sú bez príznakov. Technické prostriedky vytvoria vnútorné prostredie bez vírusov a poslednou líniou obrany je osobná ochrana nosením rúška a dodržiavaním hygienických štandardov.

🏆 VÍŤAZOV CENA ITAPA 2020 SPOZNÁME 8. DECEMBRA
Ktoré sú najlepšie IT projekty v kategórii 💻🧑👩Najlepší projekt digitalizácie spoločnosti a 💡Najinovatívnejší IT projekt sa dozvieme 8. decembra o 15:00 na kongrese ITAPA 2020.
Pozrite si prehľad prihlásených projektov: https://bit.ly/3qcDKV7

JE COVID-19 NEČAKANÁ PRÍLEŽITOSŤ NA REALIZÁCIU ZMIEN?

Faktom je, že Slovensko stojí pred najväčšími reformami v našej novodobej histórii a na tohtoročnej ITAPA sa bude o nich debatovať. Na pôde kongresu vystúpia takmer všetci kľúčoví predstavitelia našej vlády. Richard Sulík, Eduard Heger, Veronika Remišová, Andrej Doležal, Ivan Korčok a Jaroslav Naď, ich kľúčoví ľudia, ale aj hlavní kritici - príďte si ich vypočuť a medzi prvými zistíte, ako plánujú využiť 💰7 miliárd eur, ktoré nám posiela Európska únia na zotavenie sa z koronakrízy. Ak máte otázky, čo na naše plány v tomto smere hovorí Európska únia, zodpovie vám ich Céline Gauer, ktorá “korona fond” riadi. A dozviete sa aj pohľad Ivana Mikloša, bývalého ministra financií SR.

6 MINISTROV A VIAC AKO 140 SPÍKROV Čo všetko si na ITAPA 2020 nesmiete nechať ujsť?

📌Stratégiu predstaviteľov vlády k transformácii a reštartu slovenského priemyslu📌Novinky o digitálnych inováciach v zdravotníctve 📌Dôležité informácie o tom, kam pôjdu korona peniaze📌Revíziu slovenského digitálneho štátu z pohľadu nových eGov lídrov📌Diskusiu ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a ministra obrany SR o tom, ako čeliť hybridným hrozbám a dezinformáciám📌Keynote prezentáciu Taavi Kotka, ktorý stojí za úspechom estónskeho eGovernmentu📌Najnovšie trendy kybernetickej bezpečnosti a diskusiu, ako je to s 5G sieťami

🔊Viac ako 140 spíkrov📅Tri dni prezentácií 🏰eGovernment🔒Kybernetická bezpečnosť💰Financovanie digitalizácie🏭Smart industry⚕️Digitálne zdravotníctvo🏙️Mestá budúcnosti

ITAPA bude 7.-9. decembra 2020 v hoteli Crowne Plaza.

Program: https://bit.ly/3mdMk3c

Registrácia: https://bit.ly/3q2Pvgx

rNUlife.sk / ITAPA

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov
(3 votes, average: 4,67 out of 5)
Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.